Mazda MX-5 RF saņem visaugstāko Red Dot balvu

Vakar vakarā Esenes Aalto teātrī Vācijā Mazda atkal kāpa uz pjedestāla, lai saņemtu balvu “Red Dot: Labākais no labākajiem”, kas piešķirta automobilim Mazda MX-5 RF un tā KODO – Soul of Motion dizainam.

Šī bija otrā reize, kad ceturtās paaudzes “ND” MX-5 ikgadējā Red Dot izstrādājumu dizaina konkursā ieguva augstāko godalgu. Gada sākumā Eiropas tirgū laistā Mazda leģendārā rodstera RF (fastback ar ievelkamo jumtu) versija atkārto panākumus, kādus reiz sasniedza versija ar mīksto jumtu, kas tādu pašu apbalvojumu saņēma 2015. gadā.

“Mums visiem kompānijā Mazda pēc milzīgā RF ieguldītā darba tas ir ļoti iepriecinoši,” sacīja Mazda Europe dizaina direktors Kevins Raiss [Kevin Rice], kurš saņēma piešķirto balvu. “Līdzšinējā MX-5 paaudze bija inovāciju izpausme gan dizaina, gan tehnoloģiskā līmenī, lai apliecinātu vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu ilgo bagāto Jinba Ittai vadītājs-un-automobilis-kā viens tradīciju. RF to aizved vēl par soli tālāk, padziļinot īpašnieku iespaidus ar fastback stilu un elastību, ko nodrošina ļoti vienreizējs ievelkamais jumts. Rezultātā ir radies nenoliedzami elegants Jinba Ittai atveidojums MX-5 visiem gadalaikiem un situācijām.”

Kā tēlaina formas un funkcijas simbioze, RF ietver trīsdaļīgu elektriski ievelkamu cieto jumtu, kura 13 sekunžu ilgā atvēršana vai aizvēršana pati par sevi ir izrāde. Tādējādi automobilis visiem gadalaikiem paredzētas coupé praktiskumu apvieno ar vējā plīvojošu matu dzīvesstilu, kas iedvesmoja sākotnējo “NA” MX-5, kas klajā tika laista 1989. gadā. Ar tieši tādu pašu agresīvu priekšdaļu, spēcīgu stāju, īsām pārkarēm un pamatā liktu SKYACTIV tehnoloģiju, kā “ND” versijai ar mīksto jumtu, RF sniedz visu iespējamo prieku, ko pasaules vispārdotākā divvietīgā auto vadītāji var vēlēties.

Žūrija, kuras sastāvā bija 39 dizaineri, profesori un žurnālisti, visizcilākajiem dizainiem rezervēto “Labākā no labākajiem” vērtējumu piešķīra tikai 102 no vairāk nekā 5500 2017. gada Red Dot izstrādājumu dizaina konkursa pretendentiem.

Tagad Mazda ar saviem modeļiem uz KODO bāzes ir ieguvusi sešas Red Dot balvas: Mazda CX-3 un Mazda2 balvas saņēma 2015. gadā (līdz ar MX-5 versiju ar mīksto jumtu), vēlāk, 2014. un 2013. gadā godalgas mājās aizveda attiecīgi Mazda3 un Mazda6. Kritēriji Red Dot konkursa balvu piešķiršanai ietver inovācijas, funkcionalitāti, ergonomiku, simbolisko un emocionālo saturu, pašsaprotamu kvalitāti un ekoloģisko atbilstību.

Šogad 47 kategorijās, tajā skaitā starp automobiļiem un motocikliem, izvēlētie godalgotie izstrādājumi piecas nedēļas būs apskatāmi Red Dot dizaina muzejā Esenē, un tie nopelnījuši tiesības “nēsāt” “red dot” simbolu. Vienu no pasaulē lielākajiem izstrādājumu konkursiem Red Dot 1955. gadā ieviesa Esenē bāzētais Ziemeļreinas-Vestfālenes Dizaina centrs [Design Zentrum Nordrhein Westfalen].

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.