Krievijas armijai – Toljati būvē naidniekam neredzamu “Ņivu” (+ foto)

Tehnoparks “Жигулевская долина” (Žiguļu ieleja) uzsācis projektu, kura mērķis ir radīt “neredzamu” apvidus auto, kas būs izturīgs pret koroziju un uguni. Armijas vajadzībām paredzētais transportlīdzeklis tiek veidots uz kompaktās “Ņiva” bāzes.

Jau izveidots pirmais prototips, kas apgādāts ar izturīgu alumīnija sakausējuma rāmi, iekšējiem un ārējiem kompozītmateriālu paneļiem.

Konstruktori uzsver, ka kompozītmateriālu sakausējumam ir vairākas priekšrocības – tas ir izturīgs pret ķimikātiem, saules stariem, koroziju un triecieniem, vieglāks par tradicionālajā autobūvē izmantotajiem materiāliem. Materiāls neļauj veidot ledus kārtiņu ziemā, laiž cauri radioviļņus, toties tikpat kā nav pamanāms infrasarkano staru sensoriem. Tāpat tiek atzīmēts, ka transportlīdzekļi ar šādu materiālu pielietojumu savas salīdzinoši nelielās pašmasas dēļ kļūst piemēroti tam, lai varētu montēt ieročus un apkalpi aizsargājošas bruņas.

Modeļa prototipu konstruktori sola prezentēt šā gada Starptautiskajā armijas-tehnisko sasniegumu izstādē “АРМИЯ-2017” (“Armija-2017”).

Foto: Ekrānšāviņš no krievu medijiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.