Fiat Chrysler Automobiles varētu pāriet Ķīnas investoru rokās

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) varētu pārdot kādam no Ķīnas investoriem, ziņo aizokeāna mediji. Par amerikāņu-itāļu autobūves koncernu interesējas vairākas lielas korporācijas.

Oficiālas informācijas par darījumu nav, taču žurnālistiem nav palikušas nepamanītas dažādu Ķīnas kompāniju pārstāvju vizītes FCA galvenajā mītnē. Tajā pašā laikā FCA avots paziņojis, ka koncerna delegācija viesojusies Ķīnā, kur notikusi tikšanās ar Great Wall vadību.

Neoficiāla informācija liecina, ka FCA labprāt iegādātos Dongfeng Motor, Great Wall, Geely un GAC.

Ķīnas korporācijas pēdējā laikā aktīvi iepērkas pasaules tirgū – šādu politiku atbalsta Ķīnas valdība, kas skubina savus biznesmeņus iegādāties ārzemju uzņēmumus nolūkā tikt pie tehnoloģijām.

Nav noslēpums arī tas, ka FCA jau labu laiku tiek gatavots pārdošanai. Šobrīd šim internacionālajam zīmolam pieder sekojošas auto markas: Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Fiat, Alfa Romeo, Lancia un Maserati. Ferrari pirms aptuveni diviem gadiem ieguva atsevišķa uzņēmuma status un sagaidāms, ka pirms darījuma ar jaunajiem īpašniekiem “brīvlaišanu” iegūs arī Alfa Romeo un Maserati.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.