Superauto Ford GT īpašo versiju velta 50.gadu jubilejai kopš uzvaras Lemānā (+ foto)

Ford izstrādājis superauto GT īpašo versiju 67Heritage, kas veltīta 50.gadu jubilejai kopš klasiskā Ford GT40 Mark IV uzvaras Lemānas 24 stundu sacensībās 1967.gadā. tirdzniecībā to laidīs nākamgad.

Īpašā versija ieguvusi Race Red sarkano virsbūves krāsojumu ar baltām sporta līnijām, uzrakstu ar ciparu “1” uz durvīm un motora pārsega, nekrāsotas oglekļa šķiedras dekorus. Komplektu papildina 20 collu alumīnija diski ar melnas krāsas uzgriežņiem un sarkanas bremžu skavas.

Salonā ar ādas apdari iebūvēti viegli sporta sēdekļi ar oglekļa šķiedras karkasu, stūre ar ātrumu pārslēgšanas lāpstiņām un priekšējais panelis ar nerūsējošā tērauda dekoriem.

Par izmaiņām zem motora pārsega netiek ziņots, tādēļ var pieļaut, ka tur atrodas sērijveida 3,5 litru twin-turbo V6 motors ar 655 ZS (745 Nm) jaudu, kas divvietīgajai kupejai pirmo simtu ļaus sasniegt trīs sekundēs. Maksimālais ātrums – 345 km/h.

Ford GT 67 Heritage specversijas eksemplāru skaits nav zināms. Plānots, ka sērijveida modelis GT tiks izlaists 1000 vienībās – pa 250 eksemplāriem katrā no nākamajiem četriem gadiem.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.