Cēsīs viesojas ceļojošā nerakstīto ceļu satiksmes likumu izstāde

17. augustā Cēsīs viesosies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kampaņas “Par labām attiecībām” ceļojošā nerakstīto ceļu satiksmes likumu pop up izstāde. Dienas laikā cēsnieki un pilsētas viesi varēs iepazīties ar desmit nerakstītajiem ceļu satiksmes likumiem, kā arī izteikt savu viedokli par satiksmes dalībnieku kaitinošākajiem ieradumiem.

Ceļojošā izstāde būs apskatāma 17. augustā Cēsu degvielas uzpildes stacijā Circle K, Piebalgas ielā 91, kas tieši šajā dienā rīko Circle K jaunā zīmola atvēršanas svētkus. Izstādi plkst. 13.00. atklās pasākumu vadītāja, radio personība un improvizācijas teātra dalībniece Sanda Dejus. Viņa klātesošos iepazīstinās ar nerakstītajiem ceļu satiksmes likumiem, kas vizualizēti košās un asprātīgās ceļazīmēs, kā arī balsojumā noskaidros cēsinieku kaitinošākos ieradumus uz ceļa un populārākos nerakstītos likumus. Izstāde būs apskatāma visas dienas garumā.

“Kā autovadītāju draugam Circle K ir būtiskas draudzīgas attiecības ceļu satiksmē, tāpēc esam gandarīti, ka ceļojošā izstāde tiek izstādīta tieši mūsu uzpildes stacijās. Īpašs prieks ir par to, ka izstāde nenorisinās tikai Rīgā. Arī reģionu iedzīvotāji vēlas klātienē iepazīties ar nerakstītajiem ceļu satiksmes likumiem un to košajām vizualizācijām, kā arī noskaidrot reģionu iedzīvotāju aktuālākās satiksmes problēmas un viņiem būtiskākos nerakstītos ceļu satiksmes likumus,” stāsta Circle K mazumtirdzniecības vadītājs Viesturs Astičs.

Vizualizācijās pirmo reizi apkopotie nerakstītie ceļu satiksmes likumi aicina satiksmes dalībniekus daudz biežāk padomāt par savu rīcību uz ceļa, mainīt ieradumus un cienīt citus satiksmes dalībniekus. Braukšana aplī, rāvējslēdzēja principa neievērošana un pārāk lēna braukšana pa kreiso joslu – šie ir tikai daži no biežāk novērotajiem nerakstīto attiecību likumiem uz ceļa, kas nereti ir ceļu satiksmes negadījumu ierosinātāji. Tāpēc, lai skaidrotu un atgādinātu nerakstītos ceļu satiksmes likumus, CSDD jaunā kampaņā aicina Latvijas sabiedrību ievērot labas braukšanas kultūras principus.

CSDD ir apkopojusi desmit nerakstītos likumus vietnē www.nerakstitie.lv, kur ikviens ceļu satiksmes dalībnieks ir aicināts balsot par sev svarīgākajiem vai kaitinošākajiem likumiem ceļu satiksmē, kā arī papildināt šo sarakstu ar savu nerakstīto likumu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.