“Ferrari” parāda modeli, kas nomainīs “California T” (+ foto)

Itālijas varenauto ražotājs “Ferrari” prezentējis jauno rodsteru “Portofino”, kas nomainīs “California T” un kļūs par markas cenu ziņā pieejamāko modeli.

“Portofino” pamatā ir jauna šasija, kas ir vieglāka, taču izturīgāka nekā priekštecim. Par automobiļa dzinējspēku kalpo 3,8 litru twin-turbo V8 motors, ar jauniem virzuļiem un klaņiem un modernizētu vadības bloku. Tagad tā jauda sasniedz 600 Zs (760 Nm), kas ir par 40 Zs vairāk nekā “California T”. komplektā ar septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu Portofino 100 km/h sasniedz 3,5 sekundēs (par 0,1 sekundēm ātrāk), bet maksimālais ātrums ir 320 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 10,5 litri uz 100 km.

Jaunākais “Ferrari” modelis komplektēts ar elektroniski vadāmu diferenciāli, stūres elektropastiprinātāju, vilkmes kontroles sistēmu F1-Trac un multimediju sistēmu ar 10,2 collu ekrānu. Kupejai-kabrioletam ir sēdekļi ar elektropievadu 18 veidu regulācijām, klimatkontroles sistēma, kas pielāgota „braukšanai bez jumta”, bet par piemaksu var pasūtīt informācijas displeju pasažierim. Ražotājs uzver, ka veikti uzlabojumi aerodinamikas jomā un ārējo trokšņu samazināšanā, tādēļ automašīnas salonā ar nolaistu jumtu ir par 30% klusāk nekā “California T”.

Plašākai publikai “Ferrari Portofino” tiks parādīts septembrī gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē. 

Jaunā rodstera cena vēl netiek atklāta, modelis “California T” Vācijas tirgū maksā 185 000 eiro.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.