Smart parādīs pilsētas auto bez pedāļiem un stūres (+ foto)

Daimler sastāvā ietilpstošā kompānija Smart izstrādājusi Carsharing pakalpojumu sniedzējiem paredzētu pilsētas auto prototipu Vision EQ ForTwo, ko parādīs Frankfurtes Starptautiskajā autoizstādē (no 12.09).

Vision EQ ForTwo apgādāts ar piektās paaudzes autonomās vadības sistēmu, kas nozīmē, ka šādam transportlīdzeklim atkrīt vajadzība pēc pedāļiem un stūres. Vadība pilnībā uzticēta elektronikai un pasažierim nepieciešams vien aktivizēt sistēmu un norādīt sava brauciena galapunktu.

 Pēc izmēriem prototips atbilst standarta ForTwo – tas ir 2,69 m garš transportlīdzeklis, kas paredzēts diviem pasažieriem. Salonā iebūvēts multimediju komplekss ar 24 collu ekrānu, uz kura tiek izvadīta visa nepieciešamā informācija, ieskaitot navigācijas norādes brauciena laikā. Sistēma ir viegli savienojama ar mobilajām ierīcēm, kas pasažieriem ļaus pārlūkot video, attēlus un sociālos tīklus.

Radiatora restes vietā prototipam uzstādīts 44 collu monitors, kas nodrošina automobiļa „komunikāciju” ar gājējiem, piemēram, norādot īsto momentu, kad tie var droši pāriet ielu mašīnas priekšā. Savukārt durvīm uzmontētie informācijas displeji pārraidīs cita veida noderīgu informāciju – vietējās ziņas un laika prognozi brīžos, kad transportlīdzeklis nebūs aizņemts.

Vision EQ ForTwo apgādāts ar 30 kWh akumulatoru bloku. Kad automobilis netiks izmantots, autopilots to nosūtīs uz tuvāko uzlādes staciju.

Smart atzīmē, ka viņu priekšstatā nākotnes automobiļi ne tikai patstāvīgi pārvietosies pa ceļiem, bet arī savstarpēji komunicēs. Tas palīdzēs uzlabot satiksmes drošību un optimizēt transporta plūsmu – jo vairāk cilvēku izmantos īslaicīgās automobiļu nomas sistēmu, jo mazāk satiksmes līdzekļu būs pilsētu ielās un tās kļūs brīvākas un tīrākas.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.