Sola drošību neredzētā līmenī – Volvo pastāsta par jaunā XC40 tehnoloģijām

Volvo atklājis informāciju par tehnoloģijām, kas izmantotas savam jaunākajam modelim XC40, solot, ka kompaktais krosovers kļūs par visdrošāko automobili savā klasē.

Volvo vēsta, ka XC40 rīcībā būs elektroniskie palīgi no lielākajiem – 60. un 90.saimes modeļiem, tajā skaitā pusautomātiskā Pilot Assist autonomās braukšanas sistēma ar joslas uzturēšanas funkciju, elektroniskie asistenti, kas uzmana zonu aizmugurē un no sāniem, brīdinot par šķēršļiem braucot atpakaļgaitā un nepieciešamības gadījumā iedarbinot bremzes, 360 grādu monitoringa sistēma, automātiskās bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju.

Krosovers būs pieejams ar pilnībā digitālu 12 collu mērinstrumentu paneli un multimediju kompleksu ar deviņu collu ekrānu, kas pēc ražotāja domām nodrošina  tik pārskatāmu informāciju, ka vajadzība pēc projekcijas displeja atkrīt, tādēļ šis risinājums nav atrodams pat papildaprīkojuma sarakstā.

XC40 kļūs par ražotāja pirmo modeli, kas izmantos kopā ar Ķīnas kompāniju (un Volvo īpašnieku) Geely kopīgi izstrādāto CMA platformu, kas paredzēta kompaktu izmēru modeļiem.

Zināms, ka krosovera motoru klāstā tiks iekļauts 1,5 litru trīscilindru benzīna dzinējs, kā arī hibrīdiekārta ar kopējo jaudu aptuveni 250 Zs. Šāda modifikācija ar elektrību varēs nobraukt līdz pat 50 km. 2019.gadā Volvo videi draudzīgo spēkratu saimei pievienosies pirmais elektriskās piedziņas modelis, kas tiks izstrādāts uz XC40 bāzes.

Agrāk tika ziņots, ka Volvo XC40 iegūs pārdomātu salona iekārtojumu ar daudzfunkcionālām mantu un sīklietu novietnēm, kas ļaus ērti izvietot dažādus priekšmetus, sākot ar planšetdatoru un beidzot ar pusdienu komplektu no lielveikala. 

Volvo XC40 pirmizrāde notiks Frankfurtes autoizstādē (no 12.09)

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.