“Mercedes-AMG” publicē pirmos 1000 Zs varenauto attēlus (+ foto)

Tuvojoties Frankfurtes autoizstādei, kur paredzēta 1000 Zs jaudīgā “Project One” pirmizrāde, “Mercedes-AMG” atklājis jau otro sava jaunā varenauto attēlu, tiesa paturot to ēnā, kas raksturīgi bildēm, ko pieņemts dēvēt par tīzeriem.

1000 zirgspēku jaudu vācu hiperauto nodrošinās hibrīdiekārta, kuras sastāvā iekļauts F1 1,6 litru sešcilindru dzinējs ar aptuveni 730 Zs jaudu un četri elektromotori – divi tiek stiprināti pie priekšējās ass, bet trešais un ceturtais palīdz griezt attiecīgi turbīnu un kloķvārpstu.  Komplektā arī astoņu pakāpju robotizētā pārnesumkārba ar vienu sajūgu un litija-jonu akumulatoru bloks, kurā uzkrātās enerģijas pietiks, lai pilnībā elektriskā režīmā veiktu aptuveni 25 km.

Zināms, ka “Project One” varēs sasniegt 350 km/h, bet līdz 100 km/h tas paātrināsies 2,5 sekundēs. Pārsvarā no oglekļa šķiedras gatavotais varenauto būs komplektēts ar aktīvo balstiekārtu un piestūrējošo aizmugures asi, kas nodrošinās precīzu darbību līkumos, savukārt aktīvie aerodinamiskie elementi konstruēti tā, lai ikvienā situācijā nodrošinātu kompromisu starp optimālo saķeri un auto dinamiskajām īpašībām. 

Pavisam plānots izgatavot 275 šādas supermašīnas, kas pēc dažu mediju informācijas, jau esot pārdotas, neraugoties uz 2,3 miljonu lielo cenu, ko “Mercedes-AMG” noteicis par savu ražojumu.  

 

Foto: Publicitātes attēls

Project One tehnisko pildījumu Mercedes atklāja jau agrāk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.