“Tesla” konkurents “Lucid Air” radījis savu “nākotnes auto” (+ video; foto)

Amerikāņu kompānija “Lucid Motors” 2019.gadā sola laist klajā “Tesla Model S” konkurentu – jaudīgu luksusa klases sedanu ar ietilpīgu salonu un elektrisko piedziņu, piesakot to kā savu vīziju par “nākotnes auto”.

Bāzes versijā 400 Zs jaudīgajam “Lucid Air” būs aizmugurējo riteņu piedziņa, 12 pozīcijās elektriski regulējami priekšējie sēdekļi, četri multimediju-informācijas sistēmas ekrāni (trīs no tiem skārienjutīgi), audio sistēma ar 10 skaļruņiem, 10 gaisa drošības spilveni, alumīnija jumts, LED daudzsekciju priekšējie lukturi, 19 collu riteņu diski. Komplektā būs arī autonomās braukšanas sistēmas programmnodrošinājums un iespēja visus atjauninājumus iegūt ar interneta starpniecību. “Lucid Air” bāzes versija ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem spēs nobraukt līdz pat 400 km un ASV tirgū maksās, sākot no 52 000 dolāriem.

Par papildmaksu sedana aprīkojumu un arī tehniskās iespējas varēs uzlabot, piemēram, izvēloties 1000 Zs jaudīgu elektromotoru, pilnpiedziņu, aktīvo balstiekārtu, 22 veidos elektriski regulējamos, ventilējamus un apsildāmus priekšējos sēdekļus ar masāžas funkciju, aizmugurējo sēdekli ar atzveltnes slīpuma regulēšanu, audio sistēmu ar 29 skaļruņiem utt.

Automašīnas tāldarbība būs atkarīga no izvēlētā akumulatora un varēs sasniegt 500 vai pat 640 km.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.