“Nissan” iepazīstina ar jaunās paaudzes “Leaf” (+ foto)

Nissan apvieno vadošās elektrisko automobiļu inovācijas un ProPILOT tehnoloģiju, lai radītu pilnīgi jauno Nissan LEAF – vismodernāko masveidā ražoto elektrisko automobili

Šodien Nissan pirmo reizi pasaulei atklāja jauno Nissan LEAF – pasaulē vismodernāko masveidā ražoto elektrisko automobili un Nissan Inteliģentās mobilitātes vīzijas ikonu.

Pilnībā elektrisks un bagātīgi aprīkots ar ģeniālām tehnoloģijām, jaunais LEAF ir uzņēmuma pirmais automobilis Eiropā, kas ietver modernās autovadītāja palīgsistēmas – ProPILOT agrīnos soļus, un ir aprīkots ar tādām progresīvām inovācijām kā, piemēram, e-Pedal tehnoloģiju, kas ļauj braukt un bremzēt pilnīgi jaunā un plūdenā veidā.

Jaunais Nissan LEAF piedāvā arī lielāku ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu – līdz pat 378 km*, un tā dizains ir pārveidots, piedāvājot elegantāku eksterjera un interjera izskatu.

Jaunais Nissan LEAF nonāks pārdošanā Eiropā no 2018. gada janvāra.

“Jaunais Nissan LEAF virza tālāk Nissan Inteliģento mobilitāti, kas ir Nissan zīmola nākotnes pamata stratēģija,” saka Hiroto Saikawa – Nissan prezidents un izpilddirektors. Viņš turpina: “Jaunais Nissan LEAF ar tā uzlaboto ar vienu uzlādes reizi nobraucamo attālumu apvienojumā ar tādu autonomās braukšanas tehnoloģiju evolūciju kā, piemēram, ProPILOT Park tehnoloģiju un atviegloto braukšanu nodrošinošo e-Pedal tehnoloģiju, stiprina Nissan elektrisko automobiļu līderību un veicina elektroautomobiļu izplatību pasaules mērogā. Tā spēcīgās iezīmes nākotnē tiks ietvertas arī citos Nissan automobiļu modeļos.”

Nissan Inteliģentā mobilitāte ir uzņēmuma vīzija, kas no jauna definē braukšanas nākotni un liek paraudzīties uz automobiļiem kā uz ko vairāk nekā vienkārši pārvietošanās līdzekļiem. Nissan Inteliģento mobilitāti raksturo vīzija par to, kā automobiļi tiek vadīti, kā tiem tiek nodrošināta jauda, un kā tie tiek integrēti sabiedrībā.

Jaunais Nissan LEAF ir reāls Nissan Inteliģentās mobilitātes iemiesojums ar savu agrīnās stadijas moderno autovadītāja palīgsistēmu – ProPILOT, modernu, pilnībā elektrisku piedziņu un unikālu spēju pieslēgties ēkām un nodrošināt tām elektroenerģiju.

Nissan Inteliģentā jauda: e-piedziņa.

Nissan Inteliģentās jaudas fokālais punkts jaunajā Nissan LEAF ir tā e-piedziņa, kas piedāvā lielāku griezes momentu un jaudu, uzrādot dinamiskāku sniegumu. Šo jauno piedziņu papildina augsto tehnoloģiju litija jonu akumulators, kas nodrošina lielāku jaudu un enerģijas ietilpību.

Jaunā e-piedziņa nodrošina patīkamu, lineāru braukšanas sniegumu ar 110 kW jaudu. Griezes moments ir palielināts līdz 320 Nm, tādējādi uzlabojot paātrinājumu.

Jaunā Nissan LEAF ar vienu uzlādes reizi nobraucamais attālums ir palielināts līdz 378 km (balstoties uz NEDC – Eiropas Jauno braukšanas ciklu). Tiem, kas vēlas ar vienu uzlādes reizi ar LEAF nobraukt vēl lielāku attālumu, Nissan 2018. gada beigās piedāvās augstākas veiktspējas Nissan LEAF versiju par augstāku cenu, kas nodrošinās lielāku jaudu un akumulatora kapacitāti.

Nissan Inteliģentā braukšana: tehnoloģijas, kas radītas, lai palielinātu braukšanas prieku, uzlabotu drošību un samazinātu stresu.

Jaunajā LEAF ir ietvertas trīs galvenās Inteliģentās braukšanas tehnoloģijas. Pirmā ir modernā autovadītāja palīgsistēma – ProPILOT. Izmantojot to, braucot pa šoseju ar vienu braukšanas joslu, braukšana kļūs vienkāršāka, mazāk nervoza un relaksētāka.

Otrā ir ProPILOT Park tehnoloģija, kas mainīs to, ko cilvēki domā par automobiļa novietošanu stāvvietā. Pēc šīs tehnoloģijas aktivizēšanas, tā kontrolē visu – stūres, paātrinājuma, bremzēšanas un pārnesumu izvēli, lai automātiski un autonomi novietotu automobili stāvvietā, tādējādi padarot automobiļa novietošanu stāvvietā vieglāku un precīzāku.

Trešā – e-Pedal tehnoloģija ir revolucionāra tehnoloģija, kas pārveido veidu, kādā automobiļi tiek vadīti. Šī tehnoloģija ļauj autovadītājam uzsākt braukšanu, paātrināt un palēnināt automobiļa gaitu un apturēt braukšanu, vienkārši pielāgojot akseleratora pedāļa lietošanu. Kad akseleratora pedālis ir pilnībā atbrīvots, reģeneratīvās un berzes bremzes tiek pielietotas automātiski, pakāpeniski apturot automobili pilnībā. Automobilis saglabā savu pozīciju, pat esot stāvā kāpumā, līdz brīdim, kad tiek vēlreiz nospiests akseleratora pedālis. e-Pedal tehnoloģijas nodrošinātā reaktivitāte ļauj autovadītājiem gūt maksimālu braukšanas prieku. Parastais bremžu pedālis joprojām ir jālieto straujas bremzēšanas situācijās.

Nissan Inteliģentā integrācija: elektrisko automobiļu akumulatoru enerģijas piesaistīšana sociālajai infrastruktūrai.

Nissan vadošais redzējums par elektrisko automobiļu potenciālu neapstājas pie jaunā Nissan LEAF vien. Elektrisko automobiļu akumulatorus var izmantot arī kā mobilas enerģijas ierīces.

Vehicle to Grid tehnoloģija (V2G – elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā) apvieno divvirzienu uzlādi, ļaujot elektriskos automobiļus pilnībā integrēt elektrotīklos. Tas palīdz uzlabot spēju apstrādāt neprogrammējamas atjaunojamās enerģijas plūsmas, padarot atjaunojamos resursus vēl plašāk integrētus un pieejamus. Šī tehnoloģija ļauj Nissan elektrisko automobiļu īpašniekiem pievienot savus automobiļus elektrotīklam, kļūstot par aktīvu elektriskā tīkla pakalpojumu daļu un nodrošinot sev papildu peļņas iespējas. V2G tehnoloģija nākotnē var būt labs ieguvums Nissan elektrisko automobiļu īpašniekiem, jo viņiem būs iespēja kļūt par aktīviem enerģijas tirgus dalībniekiem.

Darbs pie ilgtspējīgākas sabiedrības nozīmē izdarīt labākas izvēles katru dienu. “xStorage” – enerģijas uzglabāšanas sistēma, balstās uz nozares kolektīvo pieredzi, lai padarītu mājsaimniecību enerģijas patēriņu efektīvāku un ilgtspējīgāku. “xStorage Home” uzglabā elektroenerģiju visizdevīgākajā laikā, vienlaikus kontrolējot, kā un kad šī enerģija tiek izmantota, ietaupot klientu naudu un uzlabojot visu enerģētikas sistēmu. Šī sistēma nemanāmi apvieno visu aparatūru un programmatūru, kas vajadzīga, lai pārvaldītu un saglabātu visu enerģijas patēriņu mājoklī vienā vienībā. Izmantojot to, lai sniegtu tīkla pakalpojumus, “xStorage Home” varētu uzlādēties no tīkla vai novadīt enerģiju tīklā, radot vajadzīgo elastību, lai vēl vairāk palielinātu atjaunojamās enerģijas avotu izmantošanu.

Jaunā Nissan LEAF īpašnieki iegūs arī no jaunā LEAF viedtālruņa aplikācijas jaunizstrādātā interfeisa, kas ļauj kontrolēt automobiļa uzlādes stāvokli, atrast tuvāko uzlādes staciju un uzsildīt vai atdzesēt automobiļa salonu līdz ideālai gaisa temperatūrai pirms braukšanas.

Automobiļa eksterjera dizains – slaiks siluets ar stilīgu “tech” attieksmi.

Jaunais LEAF dizains liecina par uzņēmuma tālredzīgo domāšanu. Dizainu iedvesmojis IDS konceptautomobilis, kas pirmo reizi tika parādīts 2015. gada Tokijas automobiļu izstādē.

Jaunā LEAF priekšējo daļu rotā Nissan raksturīgā “V-Motion” priekšējā reste, sasaucoties ar citu Nissan dižpārdokļu, piemēram, Nissan X-Trail un Eiropā ļoti iecienītā – Qashqai, DNS. Tomēr LEAF priekšējās restes zilā krāsa, kas ir jauna Nissan elektrisko automobiļu iezīme, atšķir to no citiem. “Peldošā jumta” dizains papildina automobiļa stilu un rada kustības sajūtu. Slaikie LED priekšējie lukturi iezīmē Nissan raksturīgo bumeranga formas dizainu.

Automobiļa interjera dizains – Premium klases sajūta ar “tīru” un klusinātu emociju.

Jaunā Nissan LEAF pilnībā pārveidotais interjers ir gaumīgs izskatā un sniegtajās sajūtās. Tas panākts, pateicoties augstvērtīgākiem materiāliem un apdarei, tādējādi “dzīvi automobiļa salonā” paceļot augstākā līmenī, lai tā atbilstu automobiļa izsmalcinātajam raksturam un braukšanai.

Autovadītājs un pasažieri nekavējoties novērtēs raksturīgās, spilgti zilās sēdekļu, mērinstrumentu paneļa un stūres rata nošuves, kā arī 7” krāsainā TFT displeja jauno izskatu. Displeja attēlojuma izkārtojums ir pārveidots, lai būtu vieglāk piekļūt galvenajām funkcijām, piemēram, “drošības vairoga” tehnoloģiju informācijai, informācijai par automobiļa uzlādes stāvokli, jaudas mērītājam un audio un navigācijas sistēmas informācijai. Dažās valstīs Apple CarPlay ir pievienots informācijas un izklaides sistēmai automobiļos, kas ir aprīkoti ar navigācijas sistēmu.

Jaunais Nissan LEAF aizstāj tā pirmās paaudzes versiju, kas ir kļuvis par pasaulē vispirktāko elektrisko automobili. Vairāk nekā 283 000 klientu ir izvēlējušies Nissan LEAF, kopš tas nonāca pārdošanā 2010. gadā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.