Jaunais “Vīruss” poļu karavīriem (+ foto)

Poļu kompānijas “Polski Holding Obronny Sp. z o.o.” un “Concept Sp. z o.o” armijas tehnikas izstādē MSPO nodemonstrējušas jaunās paaudzes “LPU Wirus” – specializēto transportlīdzekli savas valsts karavīriem.

“LPU Wirus” ir apvidus automobilis ar cauruļu rāmi, kas izgatavots no tērauda ar hroma un molibdēna piemaisījumu. Spēkrats aprīkots ar regulējamu balstiekārtu un teleskopiskajiem amortizatoriem, kā arī pilnpiedziņas transmisiju, kurai ir četri režīmi. Tādejādi “LPU Wirus” var būt aizmugurējās vai visu riteņu piedziņas transportlīdzeklis, izmantot pilnpiedziņu ar bloķējošo diferenciāli vai īpašo režīmu ar pazeminošajiem pārnesumiem.

Automobiļa dzinējspēks ir 2,4 litru turbo dīzelis, kas attīsta 180 Zs (430 Nm) un strādā kombinācijā ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu.  “LPU Wirus” komplektēts ar 75 litru degvielas tvertni, izmantot parasto vai aviācijas degvielu un ar šo daudzumu nobraukt 600 km pa parastajiem ceļiem vai 400 km pa škēršļotu apvidu. Uz asfalta armijas transportlīdzeklis var sasniegt 140 km/h, bet uz mazāk gluda seguma – 100 km/h. “Vīrusa” pašmasa ir 2,6 tonnas, bet kravnesība – 900 kg.

Zināms, ka Polijas armija jau pasūtījusi 118 šādus transportlīdzekļus.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.