Jaunais Ford Fiesta iegūst maksimālo 5 zvaigžņu novērtējumu

Neatkarīgā triecientestu vērtēšanas organizācija Euro NCAP ir piešķīrusi jaunajam Ford Fiesta maksimālo 5 zvaigžņu novērtējumu.

Fiesta ir tehnoloģiski vismodernākais šobrīd Eiropā pieejamais mazais automobilis. Tas piedāvā izsmalcinātu aprīkojumu, kas palīdz novērst sadursmes vai mazināt pasažieriem un gājējiem radītās sekas. To skaitā ietilpst jaunākā Ford avārijas bremzēšanas palīgsistēma ar gājēju uzraudzības sistēmu, kas pirmo reizi var palīdzēt novērst sadursmes tumsā.

Organizācija Euro NCAP piešķīra automobilim Fiesta augstāko novērtējumu gan par pieaugušo (87 procenti), gan bērnu (84 procenti) aizsardzību. Fiesta ieguva augstāko punktu skaitu arī testos, kuros tiek imitēti sānu triecieni, kā arī sasniedza augstus rezultātus frontālas sadursmes un sānu sadursmes ar stabu testos, visiem braucējiem nodrošinot augsta līmeņa aizsardzību un labi pasargājot no pakauša un kakla traumām.

Euro NCAP augstu un pozitīvi novērtēja tādas autovadītāja palīgsistēmas kā regulējamais ātruma ierobežotājs un kursa maiņas brīdinājuma sistēma, tāpat arī drošības jostu nospriegotājus un slodzes ierobežotājus, kas pirmo reizi papildus priekšējiem sēdekļiem ir pieejami arī aizmugurējos sēdekļos, kā arī priekšējos gaisa drošības spilvenus galvas, krūškurvja un iegurņa aizsardzībai.

„Jaunākie Euro NCAP drošības standarti ir stingrāki kā jebkad, uzsvaru liekot uz tehnoloģijām, kas palīdz autovadītājiem izvairīties no sadursmēm,” teica Džo Bakajs (Joe Bakaj), Ford of Europe Produktu izstrādes nodaļas viceprezidents. „Fiesta tagad spēj palīdzēt iestūrēt novirzījušos automobiļus atpakaļ braukšanas joslā, kā arī uzraudzīt ceļu automobiļa priekšā futbola stadiona garumā, tādējādi autovadītāji spēj ātri konstatēt apdraudējumus un izvairīties no tiem, lai braukšana būtu drošāka.”

Jaunā Fiesta virsbūvē izmantots par 36 procentiem vairāk bora tērauda, nodrošinot papildu izturību nozīmīgākajās zonās, tai skaitā centrālā sānu balsta augšējā daļā, kur izmantots jauns T formas elements, lai efektīvāk novadītu trieciena enerģiju uz jumtu.

Pasažieru aizsardzību sānu sadursmes gadījumā vēl vairāk uzlabo pārveidota durvju konstrukcija, turklāt tagad gan trīs, gan piecu durvju modeļi ir aprīkoti ar spiediena sensoriem durvīs, kas ļauj par pāris sekundes tūkstošdaļām ātrāk aktivizēt drošības jostu sistēmu. Mehāniski aktivizējama ķepiņa autovadītāja pusē sadursmes laikā novērš drošības jostas slīdēšanu.

Jaunais Fiesta ir arī pirmais Ford automobilis Eiropā, kam veikti visas virsbūves datorsimulācijas triecientesti, izmantojot moderno, jauno Finite Element Analysis sistēmu. Tā precīzi nosaka, kā reālos apstākļos darbosies drošības aprīkojums, sākot no gaisa drošības spilveniem līdz virsbūves konstrukcijai, lai avārijas gadījumā aizsargātu pasažierus, tādējādi ļaujot daudz efektīvāk un precīzāk veikt drošības sistēmu optimizāciju.

Modernās autovadītāja palīgsistēmas darbojas ar divu kameru, trīs radaru un 12 ultraskaņas sensoru palīdzību, kas kopā spēj uzraudzīt apkārti ap automobili 360 grādu leņķī un noskenēt ceļu priekšā līdz pat 130 metru attālumā. To klāstā ietilpst aktīvā parkošanās palīgsistēma ar perpendikulārās parkošanās palīgu, adaptīvā kruīza kontrole, automātiska tālo gaismu kontrole, aklās zonas informācijas sistēma, aizmugurējās zonas uzraudzības sistēma, parkošanās sensori, autovadītāja brīdināšanas sistēma, priekšējās sadursmes brīdinājuma sistēma, kursa maiņas brīdinājuma sistēma un ceļa zīmju atpazīšanas sistēma.

Ford piedāvā 11 modeļus, kas Euro NCAP triecientestos ieguvuši 5 zvaigžņu novērtējumu: B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, kā arī Transit un Tourneo Custom.

Eiropā tirdzniecībā ir pieejamas dažādas jaunā Fiesta versijas, tai skaitā modernais Fiesta Titanium, kam iedvesma gūta no Ford Performance modeļa Fiesta ST-Line, ekskluzīvais Fiesta Vignale, kā arī Fiesta Trend.

Nākamgad tirdzniecībā tiks laists arī Fiesta Active krosovers – pirmais no jaunajiem Active modeļiem, kas turpmākajos gados tiks ieviesti visā Ford automobiļu klāstā – kā arī jaunais 200 ZS Fiesta ST.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.