Rīgā atsevišķu ielu remontdarbi ieilgs līdz pat oktobrim

Rīgā remontdarbi Dzirnavu un Stabu ielās ieilgs līdz oktobrim, šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā pastāstīja Transporta būvju uzturēšanas un būvniecības pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters.

Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien uzklausīja Valpētera ziņojumu par ielu remontdarbu gaitu Rīgas pilsētā. Viņš informēja, ka Elizabetes ielas brauktuvē ir ieklāta gan seguma apakškārta, gan virskārta, bet komunikāciju turētāju veikto darbu dēļ atsevišķi ietvju posmi vēl nav pabeigti.

Tāpat teju pabeigta esot Dzirnavu iela, kuras brauktuves daļā ieklāta apakškārta un virskārta. Ietves neesot pabeigtas posmā no Tērbatas līdz Marijas ielai, jo tur komunikāciju nomaiņas darbus veic “Sadales tīkls”. Ielas remontdarbi pilnībā tikšot pabeigti septembra beigās vai oktobra sākumā – pēc tam, kad darbus pabeigs “Sadales tīkls”.

Valpēters pastāstīja, ka viss esot praktiski pabeigts arī Stabu ielā, kur palikuši apdares darbi. Tas neattiecās uz Stabu ielas posmu no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai, kur līdz 1.septembrim komunikāciju nomaiņas darbus veica SIA “Rīgas siltums”. Sākotnēji departaments seguma nomaiņu šim posmam plānoja atlikt uz nākamo gadu, bet tomēr izlēmis veikt šogad, tāpēc tie tiks pabeigti līdz oktobra vidum, informēja Valpēters.

Savukārt problemātiska esot Brīvības iela, kurā brauktuvēm vēl joprojām neesot ieklāta ne apakškārta, ne virskārta. Šos darbus atkarībā no laika apstākļiem plānojot pabeigt līdz 10.-12.septembrim. Līdz septembra padsmitajiem datumiem plānots pabeigt arī ietvju seguma ieklāšanu.

Tāpat saspringta situācija esot Valdemāra ielā, kur darbi ir iekavējušies. Lielā daļā ielas seguma apakškārta esot ieklāta un brauktuvi līdz 10.-12.septembrim plāno pabeigt. Valpēters pastāstīja, ka Satiksmes departamentu neapmierina būvnieku darba temps, bet tā kā viņi 31.augustā esot saņēmuši vēstuli no “Latvijas gāzes”, ka tai vēl jāveic pievadceļu remonts, ietves ieklāšana ir ieilgusi. Turklāt iepriekšējā nedēļā esot salūzusi ražotne, no kuras būvnieki iegādājas bruģi, kā rezultātā sāk rasties bruģa iztrūkums.

Valdemāra ielas brauktu paredzēts pabeigt līdz 10.-12.septembrim, bet ietves – līdz septembra beigām.

Arī Ganu ielā un Lenču ielā darbi iekavējušies. Tur tas noticis, jo tika atrasts vēsturiskais bruģis un bija jākonsultējas ar Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju. Darbi šajās ielās tiks pabeigti septembra vidū.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.