Jaguar iepazīstina ar elektrisko sportistu I-Pace (+ foto)

Pēc tam, kad 2016. gadā Jaguar kļuva par pirmo premium ražotāju, kas piedalās Formula E, tagad tas radījis pasaulē pirmo sērijveida elektrisko automobiļu sacīkšu sēriju.

Jaguar I-PACE eTROPHY būs FIA Formula E čempionāta atbalsta sacīkšu sērija, kas, sākot no 2018. gada beigām, norisināsies tajās pašās nedēļas nogalēs un tajās pašās pilsētas trasēs.

Jaunā pilnībā elektriskas darbības sacīkšu sērija, kurā piedalīsies tikai un vienīgi Jaguar I-PACE eTROPHY sacīkšu automobiļi, sniegs nākotnes sacīkšu braucējiem iespēju demonstrēt savu talantu, sacenšoties autosacīkstēs bez izmešiem.

Iedvesmojošās sacīkstes atbalstīs Jaguar I-PACE – Jaguar neparasti inovatīvais, piecvietīgais, elektriskais, sporta automobilis– nonākot pie klientiem tajā pašā gadā.

Lielākajās pilsētās, tādās kā Honkonga, Parīze, Sanpaulu un Ņujorka, pie starta līnijas pulcēsies līdz 20 elektriskajiem I-PACE sacīkšu automobiļiem, ļaujot Formula E zvaigznēm sacensties pasaules pirmajā sērijā.

Šis paziņojums seko jaunumiem, ka, sākot no 2040. gada, Lielbritānijas valdība aizliegs pārdot automobiļus ar benzīna dzinējiem un dīzeļdzinējiem, kas stiprina Jaguar Land Rover apņēmību pāriet uz elektriski darbināmiem automobiļiem, jo no 2020. gada visām jaunajām modeļu līnijām būs elektriskie komponenti – vai nu ar hibrīda dzinēja, vai akumulatora tehnoloģiju.

Sacīkšu automobiļus būvēs Jaguar Land Rover speciālo modeļu nodaļa (SVO) Varvikšīrā, Apvienotajā Karalistē. Tie būs balstīti uz Jaguar pirmo elektrisko automobili ar akumulatoru: jaudīgo I-PACE SUV, kas dosies ielās 2018. gada beigās.

Gerds Moizers [Gerd Mäuser], Jaguar Racing priekšsēdētājs, sacīja: “2016. gadā Jaguar atgriezās sacīkšu trasē ar uzdevumu sacensties, lai ieviestu jauninājumus. Ar Jaguar I-PACE eTROPHY izlaišanu esam stiprinājuši savu nodošanos elektriskajiem automobiļiem, starptautiskajam autosportam un Formula E. Mēs kā britu komanda šodien ar lepnumu paziņojam par sērijveida elektrisko automobiļu pasaules pirmā čempionāta uzsākšanu.”

“Vienmēr esam teikuši, ka vēlamies pierādīt savu elektrisko tehnoloģiju spējas sacīkšu trasē, – un šis ir pierādījums. Nevaru sagaidīt, kad 2018. gada beigās pēc pirmā Jaguar I-PACE izlaišanas Eiropā pie starta līnijas rindosies Jaguar I-PACE sacīkšu automobiļi. Galu galā šī inovatīvā sacīkšu sērija uzlabos mūsu nākotnes elektrisko automobiļu tehnoloģijas, kas piedāvās vairāk ieguvumu mūsu klientiem.

“Kopš iepriekšējā gadā pievienojāmies Formula E kā pirmais premium auto ražotājs, sacīkstes ievērojami paplašinās ar Audi, Mercedes-Benz un Porsche līdzdalību. Jaguar I-PACE eTROPHY piedāvās bagātīgāku izklaidi faniem un sniegs jaunajiem braucējiem iespēju pāriet uz Formula E. Sagaidāms, ka mūsu sacīkšu sērija tiks izpārdota un būs aizraujošs starptautiskā sporta pasākums.”

Alehandro Agags [Alejandro Agag], Formula E dibinātājs un izpilddirektors, stāsta: “Jaguar ir laipni gaidīts Formula E dalībnieks un lielisks elektrisko ielu sacīkšu atbalstītājs. Priecājos, ka papildus Panasonic Jaguar Racing komandas dalībai Formula E sacīkstēs papildināsim mūsu grafiku ar jaunu piektās sezonas atbalsta sēriju. Jaguar I-PACE eTROPHY piedāvās faniem vairāk izklaides starp sesijām un vēl vairāk demonstrēs akumulatoru tehnoloģiju un aizraujoša elektriskā snieguma jauninājumus. Ceru, ka Jaguar ļaus man ierasties savā sacīkšu ietērpā un ķiverē – un varbūt pat pašam sēsties pie stūres!”

Jaguar I-PACE eTROPHY tehniskās specifikācijas, sacīkšu kalendārs un izmaksas tiks publicētas 2018. gadā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.