Reāla protokola piemērs; 50 eiro sods par iebraukšanu Jūrmalā bez caurlaides (+ foto)

Nesen sabiedrībā vētru sacēla masu medijos publicēta ziņa par soda piemērošanu 950 eiro apmērā kādam autovadītājam par vairākkārtēju iebraukšanu Jūrmalas maksas zonā bez atbilstošas caurlaides.

Daudziem lasītājiem tas likās kas neticams vai arī tika dēvēts par aktivitāti Jūrmalas pilsētas publicitātei, taču portāla iAuto.lv lasītāja iesūtītais protokols vēlmi piemērot sodu ar fotofiksāciju apstiprina.

Foto: iAuto.lv aculiecinieka foto

Protokols papildināts ar zemāk redzamo pārkāpuma fotofiksāciju. Kaut arī pierādījumu iegūšanai Jūrmalā iebraucošie automobiļi tiek fiksēti ar visticamāk sertificētām ierīcēm, par protokolam pievienotajiem attēliem var diskutēt, vai tajos nepārprotami tiek fiksēta vieta, kur automobilis atrodas attēla uzņemšanas brīdī.

Attēlā redzama vien maza daļa no automobiļa un josla – tikpat labi šāds attēls var būt uzņemts jebkur citur. Var jau būt, ka automobiļa iebraukšana Jūrmalā tiek fiksēta daudz uzskatāmāk un protokolā tiek pievienota izgriezta daļa no attēla, tomēr Jūrmalas domei droši vien būtu jāparūpējas par to, lai pierādījumu par pārkāpumu tiktu uzrādīti daudz nepārprotamāk.

Foto: iAuto.lv aculiecinieka foto

Cik šāda soda piemērošana ir leģitīma?

Kā būtu jārīkojas, ja šo automobili vadījis Jūrmalā deklarēta persona?

Atgādinām, ka no šī gada mainījusies Jūrmalas caurlaižu izsniegšanas kārtība un to kontroles metodes. Vairāk par to lasi šeit – No 1. aprīļa iebraukšanai Jūrmalā jāpērk caurlaides – tagad arī motocikliem

Diskusiju forumā lasi šeit: Jūrmalas caurlaide 2017 – jaunie noteikumi un kārtība

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.