Regulāras sadursmes krustojumā pie t/c “Rīga Plaza”, kā šeit uzlabot drošību (+ video)

Šķietami nenozīmīgā krustojumā pie t/c “Rīga Plaza” pēdējā laikā notikuši vairāki ceļu satiksmes negadījumi. Drošību šajā vietā varētu uzlabot, mainot ceļazīmes par braukšanas priekšrocībām krustojumā.

Šobrīd galvenais ceļš ved uz strupceļu, kur retu reizi iebrauc kāds no kopējās plūsmas. Pārsvarā autovadītāji dodas uz “Rīga Plaza” stāvlaukumu, šo vietu izmanto, lai ātrāk nokļūtu Torņkalnā, vai arī dodas pretējā virzienā – uz K.Ulmaņa gatvi.

Kāds lasītājs portālam iAuto.lv iesūtīja attēlus no nesen šajā krustojumā notikuša negadījuma, kur ieveromi cietuši spēkrati.

Ceļu satiksmes negadījums pie t/c “Rīga Plaza” 2017.gada septembrī Foto: iAuto.lv

Range Rover brauca no t/c Rīga Plaza uz Mūkusalas apli, veicot krustojumā pagriezienu pa kreisi Foto: iAuto.lv

Volkswagen automobilis brauca no Mūkusalas apļa Foto: iAuto.lv

Protams, katrā no negadījumiem kāds ir vainojams sadursmes izraisīšanā, tomēr, ja reiz šādas avārijas notiek regulāri, būtu jāizvērtē ceļu satiksmes organizācija. Ja galvenais ceļš no Mūkusalas apļa nevestu taisni blakusteritorijā, bet gan pagrieztos pa labi viezienā uz Bieķensalas ielu, palielinātos krustojuma caurlaidība no tirdzniecības centra puses, jo izbraucot katram autovadītājam nebūtu jāapstājas. Arīdzan tie, kuri virzienā no Mūkusalas apļa vēlētos braukt taisni blakusteritorijā, būtu spiesti krustojumā samazināt ātrumu.

Raksti komentāros savu pieredzi un viedokli saistība ar ceļu satiksmes drošību šajā krustojumā. Vai arī iesaki iAuto jaunas tēmas!

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.