No milzīgās dīzeļgeitas folksvāgenu stāvvietas nozagti vairāki desmiti automobiļu (+ video)

Aizokeāna prese vēsta, ka no milzīgās “Pontiac Silverdome” stadiona autostāvvietas, ko pašlaik izmanto dīzeļgetas rezultātā no aprites izņemto “Volkswagen” un “Audi” uzglabāšanai, nozagti vairāki desmiti automobiļu.

Policija noskaidrojusi, ka no “Pontiac Silverdome” stāvvietas pazuduši 69 automobiļi, daļa no ar viltotiem dokumentiem pārdoti izsolē kaimiņu štatā.

32 spēkratus mēģinājis realizēt kāds autocentrs, kura darbinieki apgalvo, ka nav zinājuši, ka iepērk zagtus automobiļus. Dīleris automašīnas iegādājies par 11 tūkstošiem dolāru, bet izsolē tās pārdotas par 18 tūkstošiem. Nelikumības atklājušās, kad “Volkswagen” sistēmā atkal sākuši parādīties no uzskaites noņemto automobiļu VIN numuri.

Līdz šim policijai izdevies atgriezt 22 nozagtos spēkratus. Izmeklēšana joprojām turpinās, tādēļ “Volkswagen” pārstāvji no komentāriem atturas.

Pēc tā saucamās dīzeļgeitas skandāla 2015.gadā, “Volkswagen” koncerns ar ASV valdību vienojās par kompensāciju auto īpašniekiem. Saskaņā ar šo likumu, amerikāņi var pārdot savas automašīnas atpakaļ ražotājam vai nodot servisā bezmaksas remontam.

Pavisam vairākās milzu stāvvietās uzglabājas aptuveni 400 000 “Volkswagen” koncerna automobiļu. Kamēr norit izmeklēšana šos spēkratus nedrīkst pārdot vai pārstrādāt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.