“Renault-Nissan-Mitsubishi” pastāsta, kur ieguldīs 10 miljardus eiro

Alianse 2022: jaunākie plāni mērķē uz 10€ miljardiem ikgadējās sinerģijās, 14 miljoniem pārdoto vienību un 240$ miljardu ieņēmumiem ikgadēji

Renault, Nissan & Mitsubishi Motors plāno pastiprināt sadarbību un paātrināt kopīgo platformu, ritošo daļu un jaunu tehnoloģiju izmantošanu

Jaunais sešu gadu plāns paredz sasniegt sekojošus mērķus:
– Vairāk nekā 9 miljoni transportlīdzekļu izmantos četras kopīgās platformas
– Kopīgo ritošo daļu proporcijai jāpalielinās no trešdaļas līdz trīs ceturtdaļām no kopīgā apjoma
– Papildu sinerģijas sagaidāmas no elektrifikācijas, savienojamības un autonomajām tehnoloģijām
– izmantojot kopīgās elektroauto platformas un detaļas, izveidojami 12 transportlīdzekļi, kas darbosies tikai ar elektrību
– izveidojami 40 transportlīdzekļi ar autonomās braukšanas tehnoloģiju
– Kļūt par robot-transportlīdzekļu braukšanas pakalpojumu operatoru

Alianse 2022, šodien izziņotais sešu gadu plāns, ir izvirzījis jaunu mērķi – sasniegt sinerģijas 10 miljardu eiro apjomā līdz mērķa termiņa beigām.

Karloss Gosns, Alianses galvenais izpilddirektors, sacīja: “Šodiena iezīmē jaunu pagrieziena punktu Alianses dalībniekiem. Līdz stratēģiskā plāna Alianse 2022 beigām mēs plānojam dubultot mūsu ikgadējās sinerģijas līdz 10 miljardiem eiro. Lai to sasniegtu, pirmkārt, Renault, Nissan un Mitsubishi Motors paātrinās sadarbību kopīgo platformu veidošanā, ritošu daļu un nākamās paaudzes elektrisko, autonomo un savienojamības tehnoloģiju izveidē. Otrkārt, sinerģijas palielinās mūsu pieaugošais izmērs. Mūsu ikgadējie pārdošanas rādītāji tiek prognozēti lielāki nekā 14 miljoni vienību, radot ienākumus aptuveni 240 miljardu dolāru apjomā līdz plāna beigām.”

Ar Alianse 2022 plānu tiks palielināta kopīgo platformu izmantošana, ar deviņiem miljoniem vienību, kas tiks izveidotas, balstoties uz četrām kopīgajām platformām. Plāns paredz arī kopīgu ritošo daļu izmantošanu 75% no pārdotajām vienībām.

Alianse 2022 paredz būtisku pieaugumu kopīgajās elektrisko transportlīdzekļu tehnoloģijās, līdz ar attīstību autonomajās braukšanas sistēmās, transportlīdzekļu savienojamības un jaunu mobilitāšu pakalpojumos.

Līdz 2022.gadam divpadsmit jauni nulles emisijas elektriskie transportlīdzekļi tiks laisti apritē, izmantojot kopīgās elektrisko transportlīdzekļu platformas un detaļas vairākiem segmentiem. Šajā pašā laika periodā tiks ieviesti 40 transportlīdzekļi ar dažādu pakāpju autonomajām sistēmām, līdz pat pilnīgi autonomām spējām. Kļūt par robot-transportlīdzekļu braukšanas pakalpojumu operatoru ir būtiska daļa jaunajā mobilitātes pakalpojumu stratēģijā.

Jauns Alianses logo un interneta vietne arī tika atklāta šodien, simbolizējot augošo sadarbību starp Alianses dalībniekiem.

K.Gosns secināja: “Šis plāns strauji palielinās attīstibu un pelnītspēju mūsu dalībnieku kompānijās. Mums ir nolūki palielināt sinerģijas, ar trim autonomajām kompānijām darbojoties ar vienas efektivitāti. Kopš 1999.gada Alianse ir augusi un darbojusies ar diviem dalībniekiem. Ar Alianse 2022 plānu mēs pierādīsim to, ka mēs augsim un darbosimies ar trim vai vairāk kompānijam.”

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.