420 Zs; vismaz 300 km/h – Super Golf uzsāk testus (+ foto)

Volkswagen izvedis Nirburgringas trasē kompaktā Golf visjaudīgāko modeli, kas iegūs 420 Zs motoru no Audi RS3 un tirgū nonāks, visticamāk, jau nākamgad.

Informāciju par super Golf izplatījuši vācu mediji, kas publicējuši arī Nirburgringas trasē uzņemtā testu prototipa attēlus. Pazīstamais izdevums „Autobild.de” raksta, ka pagaidām jaudīgākais Golf ir modelis Golf R ar 310 zirgspēkiem, kura valdīšana tronī, šķiet, ir apdraudēta.

Jau 2014.gada Pekinas autoizstādē tika parādīts 400 Z jaudīgs, ar divlitru četrcilindru motoru komplektēts R400 prototips, bet tagad super Golf projekts ieguvis turpinājumu. Ņemot vērā to, ka testu prototips komplektēts ar diviem sapārotiem, apaļas formas izplūdes sistēmas izvadiem, kas ir analogs Audi RS3 sistēmai, eksperti izdarījuši secinājumu, ka visjaudīgākajam Golf iebūvēts RS3 pieccilindru agregāts, kas attīsta 420 Zs. Šāda automašīna, visticamāk, saņems arī pilnpiedziņas sistēmu un septiņu pakāpju DSG pārnesumkārbu, sporta piekari un augstas veiktspējas bremzes.

Vācu mediji domā, ka vismaz 300 km/h ātro Golf Volkswagen varētu laist klajā nākamgad – kā nišas produktu un jau uz jaunā – astotās paaudzes Golf bāzes.

 Tirgū šāda automašīna varētu maksāt aptuveni 50 000 eiro (Audi RS3 Sportback – 54 600 eiro).

Foto: Ekrānšāviņš no vācu medijiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.