Volvo prezentējis savu jaunāko un mazāko krosoveru XC40 (+ foto)

Zviedrijas autobūves kompānija Volvo oficiāli prezentējusi savu jaunāko modeli – krosoveru XC40, kas tirgū nonāks nākamā gada sākumā.

Volvo jaunākā modeļa pamatā ir CMA (Compact Modular Architecture) platforma. Klienti varēs izvēlēties Drive saimes 2,0 litru benzīna vai dīzeļa turbo motorus ar 190 līdz 245 zirgspēku jaudu, kombinējot tos ar sešu pakāpju mehānisko vai astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Vēlāk motoru klāstam pievienosies jauns trīscilindru benzīna motors, kā arī hibrīdversija un modelis ar elektrisko piedziņu.

XC40 ir 4,42 m garš, 1,86 m plats un 1,65 m augsts. Vizuāli tas līdzinās vecākajiem brāļiem XC90 un XC60, taču savu individualitāti pasvītro ar izteiksmīgāk veidotu radiatora resti, buferiem, atšķirīgas krāsas jumtu un Thor Hammer (Tora veseris) lukturu grafiku. Atkarībā no versijas mazais bezceļnieks būs komplektēts ar 18 collu riteņu diskiem (par piemaksu arī 19,20 un 21 collu formāts),  LED starmešiem un digitālo mērinstrumentu paneli.

Automobilim var būt salons ar ādas apdari, Sensus multimediju sistēma ar 8 skaļruņiem un Fresh Air sabvūferi. Elektronisko palīgu skaitā adaptīvā kruīzkontrole ar Pilot Assist tehnoloģiju, kas līdz 130 km/h ļauj braukt daļēji autonomā režīmā, joslas uzturēšana, 360 grādu zonas kontrole, palīgsistēma, kas brīdina par šķēršļiem, kas braucot atpakaļgaitā, parādās mašīnas ceļā vai tuvojas no sāniem, ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju.  

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.