Avārijās bojāgājušo skaita samazināšanai OECD rekomendē Latvijai attīstīt ceļu infrastruktūru lauku reģionos

Ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu varētu samazināt, attīstot ceļu infrastruktūru lauku reģionos, pārskatā par Latviju rosina Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD).

Pārskatā minēts Spānijas piemērs – attīstot augsta noslogojuma ceļu kvalitāti ārpus apdzīvotām vietām, tika strauji samazināts ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo cilvēku skaits.

Pārskatā arī vērta uzmanība uz nepieciešamību ierīkot papildu barjeras uz ceļiem, lai atdalītu gājējus no auto satiksmes. Tāpat tiek uzsvērta automaģistrāļu loma drošas satiksmes nodrošināšanā un norādīts uz to, ka pārskata veikšanas laikā, Latvijā nebija nevienas funkcionējošas automaģistrāles.

Kampaņas un sodi, lai samazinātu braukšanu reibumā, bez drošības jostas, kā arī par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu, ir spēcīgs rīks, lai samazinātu bojāgājušo skaitu, atzīmēts pārskatā. Tiek norādīts, ka Latvija šajā jomā ir veikusi lielu darbu, taču vēl aizvien ir vieta izaugsmei.

Pētījumi liecina, ka tikai 40% no cilvēkiem izmanto drošības jostas, atrodoties automašīnas aizmugurē, norādīts OECD pārskatā.

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.