Dinozauri vēl ir dzīvi! – dīvainais Pededzes monstrs (+ foto)

Braucot pa Gulbenes-Rēzeknes ceļu, netālu no Pededzes tilta gadījās sastapt attēlā redzamo ceļu būves mašīnu, kas ir tik sena, ka rada asociācijas ar virsrakstā minēto aizvēsturisko briesmoni.

Jā, dinozaurs ir dzīvs, turklāt labā tehniskā kārtībā un acīmredzot tiek izmantots ceļa seguma nostiprināšanas darbiem. Mašīnas konstrukcija gan ir ārkārtīgi dīvaina un neatgādina pat padomjlaikos redzētos agregātus – kabīne aizgūta no Čeļabinskā ražotā kāpurķēžu traktora (1964.-1983.g.), bet motors un velkošais tilts ar riteņiem izskatās pēc Harkovas riteņtraktora T-150 (1971.-?). Pieņemot, ka agregāts izgatavots, apvienojot abus augstāk minētos traktorus, varētu būt, ka tā vecums ir kādi 40-50 gadi.

Redzams, ka pašbūvētais (?) dinozaurs apveltīts ar pietiekoši lielu masu, lai tas savu darbu – ceļa seguma blietēšanu – varētu veikt sekmīgi. Jādomā, ka tā arī notiek, jo pēc divām dienām, kad atkal nācās braukt pa to pašu maršrutu, varēja pārliecināties, ka „Pededzes monstrs” savā stāvvietā vairs nav atrodams.

 

Foto: iAuto.lv

Harkovā ražotais riteņtraktors T-150

T-100 Latvijas ceļu muzejā, Šlokenbekā

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.