“UAZ” pirmā krosovera prototips tiks izstrādāts tuvāko piecu gadu laikā (+ foto)

Krievijas apvidus automobiļu ražotājs “UAZ” paziņojis, ka kompānijas pirmā krosovera prototips tiks izstrādāts tuvāko piecu gadu laikā.

Šādu informāciju, atsaucoties uz uzņēmuma vadītāja Vadima Švecova paziņojumu, izplatījuši krievu mediji. Švecovs uzsvēris, ka pašlaik uzņēmuma galvenais darbības virziens ir universālas kravas platformas izstrādāšana, tāpēc jaunā modeļa projekts aizņems vairāk laika. Tāpat viņš atzīmējis, ka tas ir “liels izaicinājums” kolektīvam, tajā pašā laikā norādot, ka “projektam ir laba perspektīva”.

Informācija par to, ka “UAZ” plāno izstrādāt savā vēsturē pirmo kompakto krosoveru parādījās jau 2013.gadā, bet pirmās praktiskās darbības esot uzsāktas 2015. gadā. Zināms, ka daļu tehnisko risinājumu “UAZ” krosovers aizgūs no “Kortež” (Krievijas prezidenta un viņa svītas transports) automobiļiem un, lai arī saglabās markai piemītošos gēnus, tas tomēr vairāk būs piemērots gludām pilsētu ielām nevis dubļainiem lauku ceļiem.

Izmēros jaunais modelis būs mazāks par “BMW X3”, bet tā bezceļu īpašības līdzināsies “Nissan X-Trail”.  “UAZ” krosovers būs pieejams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu, savukārt dzinējspēku nodrošinās ZMZ turbo motori. 

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.