Krievu bezpilota automobiļi sāks strādāt 2018.gadā (+ foto)

Krievijā izstrādātos bezpilota automobiļus nolemts izmantot, lai nodrošinātu transporta pakalpojumus 2018.gada pasaules futbola čempionātā, kas šajā valstī sāksies 8.jūnijā.

Krievu mediji vēsta, ka čempionāta laikā plānots izmantot elektriskās piedziņas pasažieru autobusus. Tie ir transportlīdzekļi, ko “НАМИ” zinātniskās pētniecības institūts izstrādājis kopā ar KAMAZ automobiļu rūpnīcu. Divpadsmitvietīgais autobuss var patstāvīgi pārvietoties par koplietošanas ceļiem, kas marķēti ar apzīmējumiem un sasniegt maksimālo ātrumu līdz pat 60 km/h.

Šobrīd bezpilota autobusi tiek izmēģināti speciāli šim nolūkam iekārtotā poligonā – 400 metru garā trasē, kas imitē pilsētas ielas ar apzīmējumiem, gājēju pārejām, ceļazīmēm un apļveida krustojumiem.

Agrāk tika ziņots, ka kravas automobiļu ražotājs KAMAZ savas bezpilota tehnikas izmēģinājumiem plāno izmantot Kazaņas-Naberežnije Čelni autotrasi.

Savu autonomās braukšanas projektu attīsta arī kompānija “Яндекс”. Šajā gadījumā tiek izmantots Toyota Prius elektromobilis, kas aprīkots ar attiecīgām iekārtām. Septembra vidū tas jau nodemonstrēts Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.