Elektriskā nākotne – “General Motors” atteiksies no benzīna un dīzeļa mašīnām

Līdz 2023.gadam ASV autobūves koncerns “General Motors” savā piedāvājumā ieviesīs 20 videi draudzīgus modeļus, nākotnē pilnībā atsakoties no mašīnām ar benzīna un dīzeļa dzinējiem.

Kompānijas oficiālajā paziņojumā teikts, ka “GM” vēlas kļūt par līderi šajā segmentā, pāreju uz elektromobiļiem veicot vairākos etapos.  

Pirmajā etapā jau esošajiem elektriskās piedziņas modeļiem “Bolt” un “Volt” pievienosies divi jauni elektromobili, kuru ražošana sāksies nākamo 18 mēnešu laikā, savukārt līdz 2023.gadam “GM” piedāvājumā būs vismaz 20 videi draudzīgu modeļu.

Sagatavots arī koncepta modelis “Surus” – ar diviem elektromotoriem un degvielas šūnu tehnoloģiju aprīkots pilnizmēra pikaps.

Par pilnīgu atteikšanos no benzīna un dīzeļa automašīnām nākotnē šogad paziņojis arī “Volvo” un “Land Rover/Jaguar”, bet “GM” paziņojums ir īpaši nozīmīgs tā iemesla dēļ, ka amerikāņu koncerns ir viens no pasaules lielākajiem autoražotājiem, kas pērn pārdevis 10 miljonus automobiļu.

Līdzīgās domās ir arī “GM” konkurents “Ford”, kas sava piedāvājuma elektrificēšanā ieguldīs 4,5 miljardus dolāru līdz 2020.gadam nākot klajā ar 13 jauniem videi draudzīgiem modeļiem.

 

 

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.