Pakaļdzīšanās Baltinavā, vīrietis braucot ar auto bez valsts tehniskās apskates bēg no policijas (+ video)

Valsts policijas Balvu iecirkņa policisti, veicot ierasto patrulēšanu, Baltinavas novadā pamanīja kādu aizdomīgu VW markas automašīnu, kas piedalīja ceļu satiksmē bez likumā noteiktajā kārtā izietas valsts tehniskās apskates.

Likumsargi nolēma transportlīdzekli apturēt un veikt nepieciešamo pārbaudi, taču transportlīdzekļa vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli un palielinot ātrumu, metās bēgt. Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, policisti sekoja iespējamam pārkāpējam, ka arī pa skaļruni lika vadītājam apstāties, taču viņš nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, kuras laikā vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, savukārt apdzīvotā vietā traucās ar gandrīz divreiz lielāku ātrumu nekā atļauts.

Pēc apmēram četru minūšu garas pakaļdzīšanās, vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādinājis, un no notikuma vietas aizbēga. Kā tika noskaidrots, automašīnas vadītājs ir 1967.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Pašlaik viņam ir noformēti divi administratīvo pārkāpumu protokoli.

Atgādinām, ka pēc LAPK 149.24 panta 1.daļas, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, — uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 55 līdz 120 euro.

Savukārt pēc 149.5 panta 5.daļas, par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, — piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1 200 līdz 1 400 euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 4 gadiem. Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.