“Volkswagen” noraizējies par “Škoda” pārāk lielo peļņu (un gatavo sankcijas)

2016.gadā “Škoda” uzrādījusi vēl lielāku operatīvo peļņu nekā “Audi”, tādēļ abu kompāniju mātesuzņēmums “Volkswagen AG” ir pamatoti noraizējies par konkurenci savu struktūrvienību vidū.

Vēl vairāk – “Škoda” tīrā peļņa bijusi 8,7% apmērā, no visiem koncerna uzņēmumiem šajā rādītājā zaudējot vienīgi “Porsche”, kamēr pats “Volkswagen” spējis iegūt vien 1,8%.

“Škoda” panākumu atslēga ir pieeja vācu iestrādēm un zemās rūpnīcas strādnieku algas – 10,1 eiro par darba stundu pret 38,7 eiro vācu autorūpnīcās.

Lai atrisinātu šo problēmu, “Volkswagen” vadība izskatīs vairākus priekšlikumus. Viens no tiem paredz prasīt no “Škoda” lielāku samaksu par tehnoloģiju izmantošanu, otrs – sadalīt “Škoda” un “Volkswagen” galvenos tirgus un klientūru, kā arī pārskatīt noteikumus attiecībā uz kupejveida elektriskās piedziņas krosoveriem (“Volkswagen I.D. Crozz” un “Škoda Vision E”), tā kā ir pamats uzskatīt, ka vairums pircēju varētu izdarīt izvēli par labu čehu ražojumam.

Tikmēr “Volkswagen” joprojām cieš no dīzeļgeitas sekām – uzņēmums spiests pārskaitīt miljardiem dolāru kompensācijās, atteikties no agrāk plānotajiem projektiem un atlaist darbiniekus no ražotnēm. Vācu arodbiedrības iesaka pārcelt dažu “Škoda” modeļu ražošanu uz Vāciju, taču šāds risinājums neapmierina čehus, jo tādā gadījumā bez darba paliktu aptuveni divi tūkstoši “Škoda” uzņēmumā strādājošo.  

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.