Jūrmalā bez maksas drīkst iebraukt tikai ar noteiktiem transportlīdzekļiem (+ foto)

Personas, kurām ir tiesības uz bezmaksas caurlaidi iebraukšanai Jūrmalas pilsētas maksas zonā, to drīkst darīt tikai ar noteiktiem, iepriekš norādītiem transporta līdzekļiem, pauž Jūrmalas pilsētas dome atbildes vēstulē portālam iAuto.lv

Jau iepriekš portāls iAuto.lv vērsa uzmanību uz to, ka personas, kuras ir deklarētas vai kurām pieder nekustamais īpašums Jūrmalas pilsētas maksas zonā, nevar izvēlēties transporta līdzekli, ar ko brīvi piekļūt savam īpašumam vai dzīvesvietai, ko apstiprina arī Jūrmalas domē.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 12. janvāra saistošo noteikumu Nr.! “Par tansportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā” caurlaide tiek izsniegta konkrētiem automobiļiem, nevis personai:

  • Bezmaksas caurlaidi piešķir personu, kurāam pieder nekustamais īpašums vai ir deklarēta dzīvesvietas adrese jūrmalā, īpašumā, valdījumā un turējumā reģistrētiem transportlīdzekļiem.
  • Ja persona lieto citām personām piederošu transportlīdzekli, tas saskaņā ar iepriekšminēto saistošo noteikumu 22. punktu no nodevas atbrīvo vienu lietošanā esošo CSDD reģistrēto transportlīdzekli, ja pastāv kāds no šiem diviem nosacījumiem:
    • par transportlīdzekli ir veikta uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa samaksa;
    • uz šīs personas vārda nav reģistrēti īpašumā, valdījumā vai turējumā esošie transportlīdzekļi un personai ir derīga vadītāja apliecība ar tiesībām vadīt atbilstošas kategorijas transportlīdzekli.
  • Caurlaidi ar nodevas atbrīvojumu nepiešķir lietošanā esošam ārvalstīs reģistrētam transportlīdzeklim.

Lai saņemtu caurlaidi ar nodevas atbrīvojumu lietošanā esošam transportlīdzeklim, personai jāpmaksā maksas pakalpojums 3.40 EUR apmērā.

Piedāvājam iepazīties ar Jūrmalas pilsētas domes atbildi par caurlaižu piešķiršanas kārtību iebraukšanai Jūrmalas pilsētas domē.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Portāls iAuto.lv ir lūdzis arī Latvijas Republikas Tiesībsarga vērtējumu par šo Jūrmalas pilsētas domes noteikumu atbilstību Latvijas Republikas Satversmei un citiem likumiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.