Krievijas specdienesti pirmie saņems armijas UAZ

Krievijas armijas īpašās nozīmes vienības saņems pirmos 20 speciāli armijas vajadzībām sagatavotos UAZ pikapus.

Krievu mediji vēsta, ka nepieciešamība pēc šāds tehnikas radusies, izanalizējot virkni militāro konfliktu dažādās pasaules malās. Šādi konflikti reti kad pāraug apjomīgas karadarbības robežas, vairāk atgādinot antiterorisma operācijas, tādēļ pieprasījums pēc attiecīgi bruņota mobilā transportlīdzekļa ir ļoti liels. Aprīkotas ar attiecīgām iekārtām vai ieročiem, šādas automašīnas var kļūt par svarīgu sastāvdaļu mobilo izlūkošanas-diversijas grupu darbībā.

Armijas UAZ pikaps no saviem civilajiem brāļiem atšķiras ar izturīgākas konstrukcijas piekari, pastiprinātu virsbūvi, kas var pasargāt apkalpi no šķembām un tentu kravas kastei, kas paslēps tās “saturu”. Atšķirībā no civilās versijas, “armijnieka” kravnesība ir par 275 kg lielāka (1000 kg pret 725 kg), kas atļaus uzstādīt ne tikai lielkalibra ložmetēju “Kord” (attēlā), bet arī 30 mm automātisko granātmetēju “Plamja”, kompleksu PTUR (vadāmā prettanku raķete) un 120 mm mīnmetēju. Motortelpā tas pats 2,7 litru benzīna dzinējs, kas attīsta 128 Zs jaudu.

Galvenie armijas pikapa trumpji ir lētās ražošanas izmaksas, labās pārgājamības īpašības, mobilitāte un pieticīgās prasības ekspluatācijā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.