Kāda bija iebraukšanas kārtība Jūrmalā 2016.gadā un agrāk, kāpēc nebija pretenziju

Iepriekšējā iebraukšanas caurlažu kārtība Jūrmalas pilsētā paredzēja no nodevas atbrīvot personu, kas deklarējies vai kam pieder nekustamie īpašumi Jūrmalas pilsētā, nevis personai piederošas vai lietošanā esošas automašīnas kā šobrīd.

Portāla iAuto.lv rīcībā ir Jūrmalas pilsētas domes skaidrojums par iebraukšanas kārtību Jūrmalas pilsētas maksas zonā 2011. gadā, atsaucoties uz 2010 gada 2. decembra Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.68. Gan toreiz, gan šobrīd aktuālajos noteikumos ir minēti izņēmumi, kad personas ir atbrīvotas no nodevas par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas maksas zonā: “no nodevas samaksas atbrīvojami – fiziskas personas, kuru pastāvīgi deklarētā dzīvesvieta vai kuru nekustamais īpašums atrodas Jūrmalas pilsētā“.

Tomēr 2010. gada saistošie noteikumi paredzēja arī to, ka atbrīvojums no nodevas nomaksas tiek piešķirts personai, nevis konkrētiem transportlīdzekļiem: “tā kā Jums ir īpašums vai deklarēta dzīvesvieta Jūrrmalā, Jūs esat atbrīvots no NODEVAS nomaksas, bet iebraucot Jūrmalā, Jums ir jābūt iebraukšanas atļaujai un tai ir jābūt novietotai aiz transportlīdzekļa priekšējā stikla redzamā vietā. Ja tas tā nav, pašvaldības policijas darbiniekam ir pienākums pārbaudīt, vai Jums iebraucot Jūrmalā ir iebraukšanas atļauja, un ja tāda Jums nav, pieprasīt dokumentu, kas apliecinātu, ka Jūs esat atbrīvots no nodevas nomaksas“.

Savukārt saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 12. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr.1 “Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā”:

  • Bezmaksas caurlaidi piešķir personu, kurām pieder nekustamais īpašums vai ir deklarēta dzīvesvietas adrese jūrmalā, īpašumā, valdījumā un turējumā reģistrētiem transportlīdzekļiem.
  • Ja persona lieto citām personām piederošu transportlīdzekli, tas saskaņā ar iepriekšminēto saistošo noteikumu 22. punktu no nodevas atbrīvo vienu lietošanā esošo CSDD reģistrēto transportlīdzekli, ja pastāv kāds no šiem diviem nosacījumiem:
    • par transportlīdzekli ir veikta uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa samaksa;
    • uz šīs personas vārda nav reģistrēti īpašumā, valdījumā vai turējumā esošie transportlīdzekļi un personai ir derīga vadītāja apliecība ar tiesībām vadīt atbilstošas kategorijas transportlīdzekli.
  • Caurlaidi ar nodevas atbrīvojumu nepiešķir lietošanā esošam ārvalstīs reģistrētam transportlīdzeklim.

Piedāvājam iepazīties ar Jūrmalas pilsētas domes skaidrojumu par iebraukšanas kārtību pilsētas maksas zonā 2011. gadā: 

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Par šo tēmu lasi vēl portālā iAuto.lv:

Jūrmalas caurlaide 2016

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.