Uzlādēt elektromobili? Nav nekā vienkāršāka! (+ foto)

Elektromobiļu, kā arī citu elektrisko transportlīdzekļu – e-velo, e-moto – konstrukcija paredz iespēju tos uzlādēt no parastās rozetes. Elektromobili var uzlādēt ar pieslēguma jaudu, kas vienāda ar ūdens kannas vai gludekļa jaudu.

Elektromobiļa akumulatora pilnai uzlādei pie parastās rozetes jāpavada nakti vai pilnu darba dienu. Lai elektromobili uzlādētu ātrāk, kā arī varētu automobili stāvvietā sildīt, ir jāizmanto lielākas jaudas pieslēgumu, un tā salāgošanai ar elektromobili – speciālu uzlādes iekārtu.

Uzlādes iekārtas atšķiras pēc elektriskās jaudas, un var nodrošināt elektromobiļa uzlādi pat 30 minūšu laikā. Vēl viena uzlādes iekārtu sniegtā iespēja ir vadīt elektromobiļa uzlādes strāvu reālā laikā, atkarībā no pieejamās jaudas, piem., uzlādes strāva mainās līdz ar virtuves elektroiekārtu patēriņa izmaiņām. Uzlādes strāvas vadība reālā laikā dod iespēju ierīkot uzlādes vietas arī tur, kur ir ierobežota elektroenerģijas pieslēguma jauda.

Izstādē „Vide un enerģija 2017”, kas notiks 19.-22.oktobrī, informāciju un konsultācijas par uzlādes iekārtu pielietojumu sniegs SIA „EkstraCom”, „Energolukss” un „MMX Energy”. Izstādē e-mobilitātes stendā „Viedais transports” būs apskatāmas uzlādes iekārtas no mazākās jaudas līdz pat 50kW, gan privātam, gan publiskam lietojumam.

Izstāde „Vide un Enerģija 2017” notiks 19.-22.oktobrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalas ielā 8, Rīgā. e-mobilitātes stendu „Viedais transports” izstādē organizē biedrība „Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība”, un atbalsta biedrība „Auto Asociācija” Viedās pilsētas klastera Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.