40% auto problēmas ar apgaismes ierīcēm, akumulatoru un drošības sistēmām

41% automobiļu ir problēmas ar apgaismes ierīcēm, 39% nekvalitatīvi darbojas akumulators, savukārt 44% ir problēmas ar drošības sistēmām – nedarbojas airbag jeb drošības spilvens vai ABS bremžu sistēma.

Tas secināts Drošas braukšanas skolas (DBS), Circle K Latvia, Bosch Car Service un CSDD pārbaudēs, kas jau ceturto gadu oktobrī norisinājās Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās. Kopumā ikgadējās bezmaksas servisa dienās tika pārbaudīti vairāk nekā 800 spēkratu.

Pārbaudēs arī atklājās, ka vairākums autobraucēju – 53% izmanto vissezonas riepas. 21% auto riepu protektora dziļums ir mazāks par 4mm, kas nozīmē, ka pie rudenīgiem laika apstākļiem riepas var nepildīt savas funkcijas un tās, iestājoties ziemas apstākļiem, būtu obligāti jāmaina.

“Joprojām daudzi autovadītāji nenovērtē, cik svarīga ir riepu izvēle viņu un tuvinieku drošībai. Jāpiebilst, ka noteikumiem atbilstošais minimālais riepas protektora dziļums ir tikai pārbaudes atskaites punkts. Latvijas mainīgajā klimatā, kad rudens – ziemas sezonā bieži ir nokrišņi un gaisa temperatūra ir tuvu 0 grādiem, riepām ir īpaša nozīme,” skaidro DBS Autoskolas direktors Jānis Vanks.

Pasākumos, kuri norisinājās Circle K degvielas uzpildes stacijās un pie CSDD nodaļām, bija iespēja uzdot jautājumus kvalificētiem auto aprūpes speciālistiem un saņemt informāciju par mūsdienīgu auto diagnostiku, apkopi un uzturēšanu. Vidējais Latvijas autoparka vecums joprojām ir 13 gadu. Vecākais šajās servisa dienās pārbaudītais auto ražots 1987. gadā, savukārt vecākās riepas, kas uzstādītas vienam no auto, ražotas 2002. gadā, turklāt ar 1mm protektora dziļumu.

Servisa dienās DBS ar partneriem pirms tumšā un aukstā laika iestāšanās rosina autovadītājus aizdomāties, cik kvalitatīvu un atbilstošu aprūpi viņu auto saņem ikdienā, un ko tas nozīmē viņu drošībai.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.