Ropažu novads ar akciju “STOP ielāpiem!” prasa aktīvu rīcību ceļa P4 atjaunošanai

Lai pievērstu valdības, Satiksmes ministrijas un VAS “Latvijas valsts ceļi” uzmanību reģionālās nozīmes valsts autoceļa P4 Rīga – Ērgļi kritiski sliktajam tehniskajam stāvoklim, Ropažu novada pašvaldība, Ropažu novada Uzņēmēju biedrība un Ropažu novada iedzīvotāji aicina uz preses konferenci, kurā informēs par akcijas “STOP ielāpiem! Paraksties par P4 atjaunošanu!” uzsākšanu.

Mediju pārstāvji tiek aicināti apmeklēt preses konferenci otrdien, 2017. gada 24. oktobrī plkst. 15:00 P4 Rīga – Ērgļi krustojumā ar autoceļu V67 (pagriezienā uz Ropažiem) Pietāni – Purmaļi.

P4 ceļš, kas ir viens no nozīmīgākajiem reģionālajiem autoceļiem, savieno valsts galvaspilsētu ar Vidzemes novadiem un attālākām pilsētām un novadiem. Līdz šim tas nav piedzīvojis nevienu rekonstrukciju kopš tā izveidošanas!

Autoceļš P4 nodrošina transporta kustības iespējamību un savienojumu no valsts centra uz Vidzemi un attālākām pilsētām un novadiem. Labi attīstītam un uzturētam reģionālo ceļu tīklam ir liela nozīme ceļu satiksmes drošības jautājumos. Tam ir izšķiroša nozīme pilnvērtīgā valsts un reģionu attīstībā, nodrošinot iespēju pilnvērtīgām attīstības un loģistikas iespējām.

Ropažu pašvaldība un iedzīvotāji jau vairākus gadus pacietīgi gaida autoceļa P4 Rīga – Ērgļi sakārtošanu, ik gadu mutiski saņemot VAS “Latvijas valsts ceļi” solījumus veikt būtisku ceļa rekonstrukciju, šo darbu veikšanu iekļaujot dažādos plānošanas dokumentos. Taču – tā kā gadu no gada ceļa rekonstrukcijas darbu realizēšana tiek novirzīta arvien tālākā nākotnē, šie solījumi vairs neizklausās ne ticami, ne pamatoti.

Ropažu novada iedzīvotāji, uzņēmēji, un arī pašvaldība ir zaudējusi pacietību gaidīt, zaudējusi ticību valsts institūciju apgalvojumiem un izstrādātajiem plānošanas dokumentiem, tādēļ pieprasa nekavējošu valsts institūciju rīcību autoceļa sakārtošanā un sniegt objektīvu un ticamu informāciju iedzīvotājiem.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.