Motociklu ražotājs “Yamaha” parāda pikapu (+ foto)

Tokijas autoizstādē pirmizrādi piedzīvo mototehnikas ražotāja “Yamaha” konceptuālais pikaps “Cross Hub”, kas pēdējo gadu laikā kļūst jau par trešo kompānijas mēģinājumu pievērsties autobūvei.

Prototipa garums ir 4490 mm, tas ir 1960 mm plats un 1750 mm augsts, apveltīts ar divvietīgu kabīni un kravas telpu kurā ietilpst divi krosa motocikli. “Cross Hub” izstrādātāji neatklāj pikapa spēka iekārtas jaudu, kā arī to, vai šāds transportlīdzeklis varētu piedzīvot sērijveida ražošanu.

Nav zināms, cik nopietni ir Yamaha nolūki, taču autobūves lauciņam mototehnikas ražotājs pievēršas trešo reizi pēdējo gadu laikā – 2013.gadā “Yamaha” nāca klajā ar elektriskā pilsētas auto “MOTIVe” prototipu, bet divus gadus vēlāk parādīja no īpaši viegliem materiāliem izgatavotu sporta auto “Sports Ride Concept”.

Interesanti, ka pirmos divus konceptus japāņu kompānijai palīdzēja izstrādāt Gordons Marejs – saistībā ar darbu Pirmajā formulā un varenauto “McLaren” projektu pazīstamais inženieris, kurš nesen nodibinājis pats savu autobūves kompāniju “Gordon Murray Automotive”.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.