Ford radījis robotu, kas palīdzēs izstrādāt komfortablus sēdekļus (+ video)

Ford ir radījis robotu, kas kustas tieši tāpat, kā cilvēks, un ideāli imitē to, kā autovadītājs un pasažieri iesēžas savos automobiļu sēdekļos un pieceļas no tiem.

Inženieri izmantoja spiediena kartes, lai izstrādātu „nospiedumu modeli”, kura sniegtie dati ļauj testēt materiālu nodilumu, izmantojot robotizēto sēžamvietu jeb „Robutt”, kas atveido visizplatītākās cilvēku sēšanās kustības.

„No pirmā brīža, kad iesēžamies automobilī, tieši sēdeklis rada komforta un kvalitātes sajūtu,” teica Svenja Frēliha (Svenja Froehlich), materiālu izturības inženiere Ford Eiropas birojā Ķelnē, Vācijā. „Agrāk mēs izmantojām pneimatiskos cilindrus, kas vienkārši kustējās uz augšu un leju. Pateicoties „Robutt”, mēs tagad varam ļoti precīzi atveidot to, kā cilvēki kustas patiesībā.”

„Robutt” ir veidots pēc vidēja auguma cilvēka izmēriem, un tas tika izmantots jaunā Fiesta testēšanas ietvaros, lai tikai trīs nedēļu laikā imitētu desmit sēdekļa lietošanas gadus – apsēžoties un pieceļoties 25 000 reižu. Jaunais tests turpmāk tiks izmantots visos Ford automobiļos Eiropā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.