BMW M5 gādās par drošību Moto GP sacensībās (+ foto)

BMW oficiāli prezentējis M5 sedana modifikāciju, kas tiks izmantota kā drošības mašīna Moto GP sacensībās. Kopā ar Moto GP Safety Car ražotājs izrāda jaudīgajam sedanam izstrādāto M Performance aksesuāru komplektu, ko varēs pasūtīt pie BMW dīleriem.

BMW M5 M Performance paketē iekļauts no oglekļa šķiedras izgatavots spliteris, difuzors, sliekšņu uzlikas, savādāka dizaina radiatora reste, spoguļu korpusu un ventilācijas izvadu dekori. Komplektu papildina jauna izplūdes sistēma no titāna.

Savukārt Moto GP drošības mašīna papildu jau nosauktajiem elementiem iegūst īpašas konstrukcijas spliteri un sporta sēdekļus no sacīkšu kupejas M4 GTS, kā arī gaismu signālus automobiļa priekšpusē un uz jumta.

Atgādināsim, ka jaunās paaudzes M5 debitēja šā gada augustā. Šoreiz tas aprīkots ar 4,4 litru biturbo astoņu cilindru dzinēju, kas attīsta 600 Zs (750 Nm) jaudu un pirmoreiz modeļa vēsturē – ar pilnpiedziņas sistēmu. 100 km/h četrdurvju automašīna sasniedz 3,4 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 250 km/h (elektroniski ierobežots) vai 305 km/h (par piemaksu elektroniskos iemauktus var atcelt). Vadītāja rīcībā ir arī funkcija, kas ļauj pilnībā atslēgt dinamiskās stabilizācijas sistēmu un visu jaudu novadīt tikai aizmugures riteņiem. Automašīnas cena Vācijas tirgū – no 117 900 eiro.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.