Braucošā virtuve un drošais gumijauto – divi dīvainīši no Japānas (+ foto)

Ja ir runa par neparasta izskata un funkciju transportlīdzekļiem, tad šī gada Tokijas motoršovs nebija izņēmums.

Kā zināms, japāņi ir lieli meistari telpas apgūšanā, pārsteidzošā veidā apvienojot minimālus ārējos gabarītus ar daudzfunkcionalitāti salona iekārtojumā. Tipisks piemērs ir mobilā virtuve – automobilis par aptuveni pusmiljonu jēnu (3700 eiro), ko var izmantot kā pirmo ieguldījumu personīgajā biznesā.

Šāds braucamrīks izgatavots no nerūsējošā tērauda plāksnēm, apgādāts ar vienu sēdekli, vadīšanas ierīcēm un elektromotoru, kas ļauj sasniegt 50 km/h. Tas nozīmē, ka līdz tirdzniecības vietai mobilā virtuve (kafejnīca, uzkodu tirgotava utt.) nokļūst pati, turklāt gana ātri un nebojājot gaisu ar kaitīgiem izmešiem. Tomēr pati neparastākā īpašība ir tā spēja dubultoties izmēros, ko panāk izvelkot sānu sienu līdzīgi skapja atvilktnei.

Otrs koncepts – Toyoda Gosei Flesby ir vienvietīgs braucamrīks, kas konstruēts tā, lai būtu drošs gan pašam braucējam, gan gājējam vai riteņbraucējam, kas, iespējams, ar to varētu saskrieties. Flesby virsbūves paneļi izgatavoti no speciālas gumijas, kas var mainīt savas cietības pakāpi un kļūst mīksta kā spilvens, ja draud sadursme ar minētajiem satiksmes dalībniekiem.

Pretēja reakcija notiek, ja automobilis griežas, piemēram, pa labi – kreisajā pusē paneļi un polsterējums kļūst ciets un līdzīgs bruņām, kamēr labajā pusē šie elementi ir mīksti un gatavi absorbēt triecienu, savukārt, izbraucot uz ātrgaitas šosejas, paneļi pieņem aerodinamiskāku formu, mazinot gaisa pretestību. Flesby nav stūres, jo konstruktori uzskata, ka līdz 2030.gadam, kad šāds transportlīdzeklis varētu nonākt tirdzniecībā, transports pārvietosies autonomā režīmā.   

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.