2017.gadā jau 1 miljons saražotu “Škoda”

Kārtējo reizi ceļā uz rekordu: Kopā ar ražošanas partneriem visā pasaulē ŠKODA AUTO šogad jau saražojis vienu miljonu automašīnu, atzīmējot ceturto gadu pēc kārtas, kad šis rādītājs ir sasniedzis septiņu ciparu skaitli. Nekad agrāk šis mērķis nav ticis sasniegts jau kalendārā gada oktobrī

ŠKODA modeļi OCTAVIA, FABIA un SUPERB ir visvairāk veicinājuši šo sasniegumu. Arī pilnapjoma krosovers ŠKODA KODIAQ sola turpināt attīstību 2017. gadā. ŠKODA KAROQ arī dod ieguldījumu kopējā izaugsmē. Uzņēmums šobrīd tirgos ievieš kompakto krosoveru, turpinot krosoveru ofensīvu.

“Viena miljona saražotu automašīnu mērķa sasniegšana šogad ir svarīgs notikums,” stāsta ŠKODA AUTO par ražošanu un loģistiku atbildīgais valdes loceklis Mihaels Oeljeklauss. “Šis skaitlis, kas sasniegts jau tagad, norāda uz mūsu ražotņu spējām, kā arī mūsu komandas zināšanām. Šogad mēs vēlreiz mērķējam uz jaunu ražošanas apjoma rekordu,” piebilst Oeljeklauss.

ŠKODA AUTO ar saviem ražošanas partneriem visā pasaulē ir sasniedzis vienu miljonu saražotu automašīnu rādītāju viena finanšu gada ietvaros ceturto gadu pēc kārtas. Tradīcijām bagātais uzņēmums no Mlada Boļeslavas ir sasniedzis mērķi agrāk kā jebkad. Papildu augstajam pieprasījumam pēc pārdošanas apjomu līderiem ŠKODA OCTAVIA, FABIA un SUPERB modeļu rindām, veiksmīgā ŠKODA KODIAQ debija arī ir veicinājusi ražošanas apjomu palielināšanos. Turklāt pilnapjoma krosovera tirgus pirmizrāde februārī atzīmēja ŠKODA AUTO krosoveru ofensīvas sākumu, kas ir daļa no stratēģijas 2025. Pēdējais jaunpienācējs ŠKODA ģimenē ŠKODA KAROQ, kompaktais krosovers šobrīd tiek ieviests tirgos visā pasaulē.

Mērķis saražot vienu miljonu automašīnu, kas tika sasniegts oktobra beigās, kārtējo reizi pasvītro ŠKODA AUTO pozitīvo izaugsmi, īpaši pēdējo 25 gadu laikā. Kopš pievienošanās Volkswagen Group 1991. gadā čehu auto ražotājs ir septiņkāršojis ražošanas apjomus un no reģionāla operatora pārtapis par pilnībā izveidojušos liela apjoma ražotāju. Agrāk rūpnīcā tika ražots viens modeļu klāsts, taču šodien tie ir septiņi ar vairāk nekā 40 modeļu versijām.

Ar savu izaugsmi uzņēmums ir attīstījis starptautisku un efektīvu ražošanas tīklu. Savā mītnes valstī Čehijā bez galvenās rūpnīcas Mlada Boļeslavā, ražotājs darbojas arī citās rūpnīcās Kvasinos un Vrchlabi. Turklāt ŠKODA automašīnas noripo no konveijera arī citās Volkswagen Group ražotnēs vai pie vietējiem partneriem Ķīnā, Indijā, Krievijā, Kazahstānā, Ukrainā, Alžīrijā un Slovākijā.

ŠKODA AUTO ir uzstādījuši ilgtermiņa izaugsmes mērķus ilgi pēc 2017. gada. Šo mērķu sasniegšanas ceļš aprakstīts stratēģijā 2025, kurā čehu ražotājs gatavojas turpmākajiem izaicinājumiem auto ražošanas nozarē. Nākotnes stratēģijas stūrakmeņi ir elektromobiļi, uzņēmuma digitalizācija, globalizācija un jauni mobilitātes pakalpojumi.

Ar to ŠKODA AUTO uzstāda mērķi augt divās dimensijās: no vienas puses automašīnu pārdošanas apjomiem jāpalielinās vēl vairāk, no otras – jaunas biznesa jomas, kā piemēram, digitāli mobilitātes pakalpojumi radīs vēl plašāku pamatu attīstībai.

Mērķis sasniegts ātri: 2017. gadā saražots jau viens miljons ŠKODA automašīnu Miljonā automašīna, kas saražota 2017. gadā – ŠKODA KAROQ Laser White krāsā – no konveijera noripoja ŠKODA rūpnīcā Kvasinos. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.