OCTA nozares apdrošinātāji šī gada 9 mēnešos atlīdzībās izmaksājuši vairāk

Šī gada 9 mēnešos OCTA nozarē izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību summa sastādīja 34,59 milj. EUR, kas ir par 5,1% vairāk nekā tādā pat periodā pērn. Savukārt apdrošinātāju nopelnīto prēmiju apjoms sasniedza 36,25 milj. EUR, kas ir par 1,94% vairāk nekā 2016.gada 9 mēnešos.

“OCTA nozares zaudējumi šī gada 9 mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada līdzīgu periodu, samazinājušies par 21%, tomēr zaudējumu apmērs joprojām ir vairāk nekā 7 miljoni EUR. Zaudējumu samazinājums saistīts lielākoties ar apdrošinātāju darbības efektivitātes uzlabojumiem, kā arī nopelnīto prēmiju pieaugumu,” skaidro Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

2017. gada 9 mēnešos apdrošinātājiem iesniegti kopā 33 446 zaudējumu pieteikumi, par kopējo atlīdzību summu 32,96 miljoniem EUR, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2016. gada 9 mēnešos. Savukārt apdrošināšanas atlīdzībās šajā laika periodā par šo un iepriekšējo gadu kopā izmaksāti 34,59 miljoni EUR, kas ir par 5,1% vairāk nekā 2016. gada 9 mēnešos. “Jāatzīmē arī visai straujais vidējās atlīdzības pieaugums, kas 2017. gada 9 mēnešos sastādīja 942 EUR. Salīdzinot ar 2016. gada 9 mēnešiem vidējā, atlīdzība ir palielinājusies par 4,6%,” informē J.Abāšins.

1997.gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma, kuras mērķis ir nodrošināt ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību Latvijā un Zaļās kartes dalībvalstīs. Sistēmas sekmīgākai darbības nodrošināšanai ir izveidots LTAB, kurā apvienojušās apdrošināšanas sabiedrības, kurām ir tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā – AAS “Balta”, AAS “Baltijas Apdrošināšanas Nams”, AAS “BTA Baltic Insurance Company”, “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāle, “ERGO Insurance” SE Latvijas filiāle, ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle, “If P&C Insurance” AS Latvijas filiāle, “InterRisk Vienna Insurance Group” AAS, “Seesam Insurance” AS Latvijas filiāle un “Swedbank P&C Insurance” AS Latvijas filiāle.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.