Nirburgringas trasē saskrienas 14 automobiļi

Nirburgringas sacīkšu trasē notikusi kārtējā nopietnā avārija, kurā šoreiz iesaistīti 14 automobiļi. Pieci cilvēki guvuši traumas, turklāt vienu no tiem nācās evakuēt ar helikopteru.

Vācu mediji vēsta, ka avārijas iemesls ir Porsche 911 GT3 RS, kas plīsušas dzesēšanas sistēmas caurules dēļ, izlaistījis šķidrumu Hatzenbach līkumā. Šim spēkratam sekojošie automobiļi zaudējuši saķeri ar ceļa virsmu un avarējuši viens pēc otra. Policija atzīmē, ka cietušo skaits tikai laimīgas sagadīšanās dēļ nav bijis lielāks, jo vienā no mašīnām ievietotā video kamera nofilmējusi, kā avarējušo spēkratu piloti nesteidzas pamest trasi, kamēr sekojošās mašīnas tuvojas lielā ātrumā un avarē viena pēc otras.

Šajā sakarībā policija atgādina, ka trasē avarējušo automobiļu pilotiem pēc negadījuma iespējami ātrāk jāpamet savas mašīnas un jānokļūst pāri aizsargbarjerām drošībā.

Atgādināsim, ka augustā Nirburgringas trasē notikušajā masveida avārijā bija iesaistīti 10 automobiļi, cieta 10 cilvēki, četri no tiem – smagi. 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.