Tesla kravas auto – jauns attēls un pirmizrādes datums

Amerikāņu elektromobiļu ražotājs Tesla Motors publicējis jaunu tīzeri ar sava pirmā kravas auto attēlu un paziņojis par jaunu pirmizrādes datumu.

Tesla kravas auto prezentācijai vajadzēja notikt 26.oktobrī, taču sakarā ar kompānijas mazākā, jaunākā un cenu ziņā pieejamākā elektromobiļa Model 3 ražošanas starta problēmām, kravinieka pirmizrāde tika pārcelta uz 16.novembri.

Zināms, ka Tesla kravas auto ar vienu uzlādi spēs veikt 320 – 480 km, kas tomēr ir krietni vien mazāk nekā tradicionālās konstrukcijas kravas mašīna ar dīzeļmotoru, kas bez iegriešanās uzpildes stacijā nobrauc aptuveni 1500 km.

Agrāk Tesla Motors apgalvoja, ka viņu kravas auto pārspēs ikvienu mūsdienu dīzeļauto analogu gan pēc griezes momenta parametriem, gan pēc tāldarbības rādītājiem. Tika uzsvērts, ka elektriskās piedziņas kravas auto sanācis “ļoti veikls un apveltīts ar sporta auto līdzīgu dinamiku un vadāmību”

Tesla kravas auto tiks komplektēts ar autonomās vadības sistēmu, ko kompānija nolēmusi testēt Nevadas štatā. Pārrunas ar štata vadību jau veiktas un pēc likumdošanas saskaņošanas, Nevadas štata autoceļos izbrauks vairākas Tesla kravas auto grupas, lai testētu sistēmu un pieslīpētu tās darbību.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.