“Subaru” Japānā atsauc gandrīz 400 000 automobiļu

Japānas autobūves uzņēmums “Subaru” ceturtdien paziņoja, ka valstī atsauc gandrīz 400 000 automobiļu saistībā ar automašīnu pārbaužu skandālu.

Šis atsaukums aptver deviņus modeļus, tostarp automašīnu, ko “Subaru” ražo Japānas autobūves kompānijai “Toyota”, taču ārvalstīs pārdotie automobiļi nav ietekmēti.

“Subaru” oktobrī atzina, ka tas vairāk nekā 30 gadus ļāvis nesertificētiem darbiniekiem veikt atsevišķu automobiļu pārbaudes.

Tajā laikā uzņēmums norādīja, ka, visticamāk, nāksies atsaukt 250 000 automobiļu, kas izmaksās aptuveni piecus miljardus jenu (37,4 miljonus eiro). Pagaidām nav zināms, cik kompānijai izmaksās 395 000 automašīnu atsaukšana, par ko tika paziņots ceturtdien.

Ietekmētās automašīnas ražotas divās rūpnīcās laika periodā no 2014.gada janvāra līdz 2017.gada oktobrim.

Automobiļi, kas iegādāti pirms tam, jau tikuši pakļauti obligātām pārbaudēm trīs gadus pēc pirkšanas, skaidro Japānas Transporta ministrijas amatpersona.

“Subaru” preses pārstāvis pavēstīja, ka kompānija nolēmusi atkārtoti pārbaudīt visas automašīnas, kas Japānā ražotas no 2014.gada, un ne tikai modeļus, kurus varētu būt pārbaudījuši nesertificēti darbinieki.

Japānas valdība devusi rīkojumu valsts autoražotājiem izvērtēt savas kvalitātes pārbaudes pēc tam, kad “Nissan Motor Co.” pavēstīja, ka Japānā atsauc aptuveni 1,2 miljonus automobiļu, kas neatbilst iekšzemes noteikumiem attiecībā uz automašīnu gala pārbaudēm.

“Nissan” atzinis, ka šīs pārbaudes veikuši darbinieki, kuri nav sertificēti pārbaudīt automobiļus atbilstoši Japānas valdības noteiktajiem standartiem.

Subaru Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.