Doplera, lāzera, foto un video ātruma mērierīcēm būs vienotas prasības

Ekonomikas ministrija (EM) izstrādājusi noteikumus “Prasības transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles mērierīcēm”, kas paredz vienotas prasības doplera, lāzera, foto un video ātruma mērierīcēm.

“Lai nodrošinātu, ka visām sabiedrības mērķgrupām ir skaidra un nepārprotama izpratne par prasībām, kas attiecināmas uz ātruma mērierīcēm, ir nepieciešams izstrādāt normatīvo aktu, kurā tiktu noteiktas vienotas prasības ātruma mērierīcēm – doplera, lāzera, foto/video. Tādējādi ļaujot izvairīties arī no nevajadzīgiem strīdiem par ātruma mērierīču izmantošanas pieļaujamību ceļu satiksmes kontrolē,” pauda EM.

Vienlaikus EM ir saņēmusi no Iekšlietu ministrijas (IeM) informāciju, ka Valsts policija transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontrolei plāno izmantot dažāda veida ātruma mērierīces, līdz ar to nepieciešams izstrādāt normatīvo aktu, kas noteiktu vienotas prasības ātruma mērierīcēm. Ņemot vērā IeM aicinājumu, EM izveidoja darba grupu, kura izstrādāja Ministru kabineta noteikumu projektu “Prasības transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles mērierīcēm”.

EM izstrādātie noteikumi nosaka būtiskās prasības doplera un lāzera tipa ātruma mērierīcēm pirms to laišanas tirgū un nodošanas lietošanā. Noteikumos atrunāta ātruma mērierīču precizitāte un maksimāli pieļaujamās kļūdas, kā arī noteiktas prasības attiecībā uz ātruma mērierīču metroloģisko parametru neietekmēšanu dažādu veidu un konstrukciju ātruma mērierīcēm.

EM piebilda, ka izstrādātie noteikumi neattieksies uz jau lietošanā esošām metroloģiskajām prasībām atbilstošām ātruma mērierīcēm. Jau lietošanā esošās ātruma mērierīces varēs turpināt lietot veicot to atkārtoto verificēšanu.

Iecerēts, ka jaunās prasības stāsies spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Policija Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.