Aiziet ceturtā paaudze! – Ford uzsāk jaunā Focus ražošanu

Vakar, 8.maijā, no Ford kompānijas rūpnīcas konveijera Vācijas pilsētā Zārluisā noripojis pirmais jaunās paaudzes Ford Focus eksemplārs.

Kopā ar jaunu dizainu Ford kompaktklases modelis ieguvis arī Ford Co-Pilot 360 paketē apvienotas palīgsistēmas un tehnoloģijas, kas agrāk bija pieejamas vien vidējās vai Premium klases modeļiem. Jaunais Focus jau tagad komplektēts ar sistēmām, kas atbilst autonomās braukšanas Level 2 otrās pakāpes standartiem, turklāt ar jauno „Ford Pass Connect-Modem“ tehnoloģiju Focus kļūst par kompānijas pionieri Eiropas tirgū multimediju savietojamības jomā.

Motoru piedāvājumā uzsvars tiek likts uz 1,0 un 1,5 litru trīscilindru agregātiem, kas ieguvuši trīscilindru motoriem inovatīvo cilindru atslēgšanas tehnoloģiju. Motoru izvēlē būs arī 1,5 un 2,0 litru benzīna agregāti ar jaudu līdz pat 280 Zs, kā arī tāda paša darba tilpuma dīzeļi.

Ceturtās paaudzes modelis zaudēs aptuveni 50 kg, toties riteņu bāzes izmērs pieaugs par 50 mm, garantējot vairāk vietas aizmugurē sēdošajiem.  Zināms, ka modifikāciju klāstam pievienosies pēc līdzības ar „Fiesta Active” veidots „visādceļu” variants ar virsbūves aizsargiem.

Ford Focus amerikāņu kompānijas piedāvājumā ienāca 1998.gadā, 2004.gadā tika laista klajā otrā paaudze, bet trešās paaudzes modelis ir kopā ar mums no 2011.gada.

 

 

 

 

Ford Focus ST-Line Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.