48 stundu laikā sadeg divas Teslas; iet bojā trīs cilvēki (+ VIDEO)

Jau atkal Tesla un jau atkal slikta ziņa – šoreiz tiek ziņots par diviem negadījumiem, kas beigušies letāli kopumā trim cilvēkiem ejot bojā liesmu pārņemtajā elektromobilī.

Pirmais negadījums notika 8.maijā, ASV, Floridas štatā. Saskaņā ar policijas informāciju, tur avarējis Tesla elektromobilis ar trim braucējiem – divi 18 gadus veci jaunieši gājuši bojā pēc tam, kad spēkrats lielā ātrumā ietriecies sienā un aizdedzies no bojātā akumulatora, bet trešajam izdevies izdzīvot, gūstot vieglus ievainojumus. Jaunieši avarējuši ceļa posmā, ko dēvē par Dead Man`s Curve (Mirušā vīra līkums) – sliktu slavu ieguvušā vietā, kur autobraucēji bieži avarē, iebraucot tajā pārāk lielā ātrumā. Policija joprojām veic izmeklēšanu, neizslēdzot arī kļūdu, kas varēja rasties nepareizi ieprogrammējot autopilotu.

Divas dienas vēlāk, 10.maijā, Madžores ezera tuvumā, uzreiz pēc izejas no Ceneri tuneļa Tesla Model S ietriecās ceļa barjerā un aizdegās. Bojā gāja 48 gadus vecs Vācijas iedzīvotājs – Tesla vadītājs. Vairāki autobraucēji liecināja, ka neilgi pirms avārijas elektromobiļa vadītājs bija lielā ātrumā apdzinis citus transportlīdzekļus, neraugoties uz maksimālā ātruma ierobežojumu, kas šajā vietā ir 80 km/h.

Ugunsdzēsēji, kas strādāja notikuma vietā apgalvo, ka letālā iznākuma cēlonis ir aizdegšanās, ko izraisījis triecienā bojātais elektromobiļa akumulators. Tesla to pagaidām neapstiprina.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.