Nīderlandes studentu auto no liniem un cukura (+ FOTO)

Nīderlandes Eindhovenas Tehniskās universitātes studenti prezentējuši savu jaunāko projektu – gandrīz pilnībā pārstrādājamu automobili Noah, kas izgatavots no dabīgiem materiāliem.

Eindhovenas Tehniskās universitātes studentu galvenais uzdevums bija radīt automobili, kas ir videi draudzīgs un viegli pārstrādājams pēc sava darba mūža. Projekts ilgst vairākus gadus un Noah ir jau piektais prototips, kas ir vispilnīgākais un var pat piedzīvot sērijveida ražošanu.

Līdzīgi, kā 2017.gada modelim Lina, kas pārsvarā bija izgatavots no cukurbietēm un linsēklām, arī Noah pamatu, salonu un virsbūvi veido bioloģiskām komponentes – linšķiedras un cukurs. Vispirms tiek ņemta linšķiedra, ko pārvērš savdabīgos paklājos un ieklāj uz cukura bāzes veidotā biosintētiskajā materiālā. Materiāls apveltīts ar iekšējo šūnveida struktūru, kas ļauj to savstarpēji viegli un cieši savienot.

Divvietīgais automobilis ir tikai 350 kg smags, tādēļ tam pietiek ar 20 Zs elektromotoru un sešu akumulatoru komplektu, lai sasniegtu 100 km/h maksimālo ātrumu un 240 km tāldarbību. Akumulatoru komplekts ir viegli nomaināms, kolīdz pieejams cits vai no jauna uzlādēts.

Līdz gada vidum studenti plāno nokārtot visas formalitātes, kas saistītas ar pielaidi koplietošanas ceļiem. Vēlāk Noah varētu pat piedzīvot sērijveida ražošanu un izmantošanu ar Carsharing saistītos pakalpojumos.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.