Shelby atjaunos 50.gadu jaudīgo Mustang ražošanu

Kompānija Shelby American paziņojusi, ka atjaunos 1967.gada Shelby GT500 Super Snake ražošanu, norādot, ka kopumā tiks izlaisti desmit eksemplāri.

Jau zināms, ka katras automašīnas cena būs 249 995 dolāru, visas iegūs oriģinālos Ford VIN numurus un tiks iekļautas Shelby reģistrā kā galvenās modeļu gammas turpinājums.  Shelby GT500 Super Snake pamatā būs oriģinālie mustangi un septiņu litru V8 550 Zs motors ar četru pakāpju mehānisko pārnesumkārbu – pircējam vien jāizdara izvēle starp agregātu ar alumīnija vai čuguna cilindru bloku.

Tāpat kā oriģinālie 60.gadu fastbeki, arī mūsdienās tapušie mustangi iegūs disku bremzes un trīskāršās sporta svītras, kas šķērso virsbūvi garenvirzienā. Katras automašīnas salonā būs plāksnīte ar Kerola Šelbija un Dona Makkeina parakstu.

Super Snake mustangi parādījās 1967.gadā – Goodyear riepu testēšanas projekta ietvaros. Shelby galvenais inženieris Freds Gudels modificēja parasto Mustang, aprīkojot to ar 520 Zs vieglākas masas sacīkšu dzinēju. Automobiļiem bija disku bremzes priekšā, diferenciālis, reaktīvās aizmugures sviras un īpašas Goodyear Thunderbolt riepas.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.