Tesla prezentē Model 3 pilnpiedziņas modifikāciju

Tesla vadītājs Īlons Masks pieteicis divas jaunas Model 3 modifikācijas: pilnpiedziņas versiju un īpaši jaudīgo Performance variantu.

Atšķirībā no Model 3 standarta versijas pilnpiedziņas modelis tiek komplektēts ar vēl vienu elektromotoru, kas tiek piestiprināts pie priekšējās ass. Ražotājs neatklāj motoru jauda, vien norāda, ka 100 km/h AWD modelis sasniedz 4,5 sekundēs (Performance – 3,5). Aizmugurējo riteņu piedziņas Model 3 nepieciešamas 5,6.

Tikpat jūtami atšķiras arī maksimālais ātrums. Standarta versijai tas ierobežots līdz 209 km/h, pilnpiedziņas modifikācija sasniedz 225 km/h, bet Performance – 249 km/h. Savukārt nobraucamā distance ar pilnībā uzlādētu akumulatoru visiem vienāda – 499 km.

Interesanti, ka pilnpiedziņu par 5000 dolāru piemaksu var pasūtīt arī parastā Model 3 Long Range versijai, “īstā” Tesla Model 3 AWD maksās 54 000 dolāru, bet Performance variants – 78 000 dolāru. Performance modeļu cenu Masks salīdzinājis ar BMW M3 (66 500 dolāru), atzīmējot, ka elektromobilis ir par 15% ātrāks.

Pasūtījumu pieņemšana Tesla jaunumu iegādei sākšoties nākammēnes, bet piegādes klientiem – jūlijā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.