Tesla Model 3 izgāžas Consumer Reports testā

ASV populārā organizācija Consumer Reports, kas pārbauda, testē un izmēģina dažādus ražojumus, tostarp automobiļus, neieteiks pircējiem Tesla cenu ziņā pieejamāko modeli – Model 3.

Consumer Reports speciālisti bija “šokēti” par Model 3 bremžu sistēmas darbību un atzīmēja, ka dažas elektromobiļa funkcijas ir neparocīgas un sarežģīti pārvaldāmas.

Testu laikā Model 3 bremzēšanas ceļš (100 km/h – 0 km/h) sasniedzis 46,33 metrus. Pēc šī rādītāja Model 3 zaudē ne tikai visiem savas klases automobiļiem, bet pat pilnizmēra pikapam Ford F-150, kas apstājas pēc 44,2 metriem.

Nepastāvīgo rezultātu dēļ Consumer Reports nācās notestēt vēl vienu Model 3 eksemplāru, taču rezultāti izrādījās gandrīz identiski – bremzēšanas ceļa garums par 6,3 m pārsniedza vidējo rezultātu klasē un bija par 7,62 m garāks nekā krosoveram Model X.

Komentējot Model 3 testu rezultātus, izdevuma Car and Driver vadītājs K.S. Kolvels sacījis, ka 11 gadu laikā viņam nav gadījies redzēt mašīnu, kura demonstrē tādu nepastāvību testu laikā – “Varbūt daži kravas auto… tas ir ļoti dīvaini”, viņš rezumējis.

Savukārt Tesla pārstāvji apsolījuši izmainīt bremžu sistēmas darbības algoritmu nākamās iebūvētā programmnodrošinājuma atjaunošanas laikā.

Consumer Reports ziņojums noteikti nenāks par labu jau tā iedragātajai Tesla reputācijai un akciju vērtībai. Model 3 ir modelis uz kuru īlons Masks liek vislielākās cerības, taču pagaidām tā ražošana nesekmējas un krietni atpaliek no nospraustā grafika. 2017.gada vasarā, kad startēja Model 3 ražošana, Masks solīja 20 000 eksemplāru īsā laikā, taču visā ceturtā ceturkšņa laikā no konveijera nobrauca vien 2425 mašīnas. Tad tika prognozēti 10 000 eksemplāri viena mēneša laikā, bet atskaites liecināja, ka 2018.gada pirmo trīs mēnešu laikā izdevies saražot vien 9800 automobiļus.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.